Δεν βρίσκουν ομάδες για να κάνουν πρωτάθλημα!

Στις πρόσφατες εκλογές των ΕΠΣ Σάμου και ΕΠΣ Καστοριάς, ψήφισαν τρία και έξι σωματεία αντίστοιχα, αφού τόσα είχαν δικαίωμα

Δεν βρίσκουν ομάδες για να κάνουν πρωτάθλημα!

Τα «φωνάζαμε» πριν από 1,5 χρόνο, όμως τότε κανείς δεν έδινε σημασία, ούτε καν η ΕΠΟ για το περίφημο Μητρώο.

Ξαφνικά, το θυμήθηκαν όλοι φέτος και φυσικά υπέκυψαν στην απόφαση της Πολιτείας. Δείτε λοιπόν τι έγραφε η «Π» σε ρεπόρτάζ της στις 22 Φεβρουαρίου 2021.
«Αυτά που γνωρίζατε μέχρι τώρα, ξεχάστε τα… Η Πολιτεία έχει αποφασίσει να αλλάξει τελείως τη δομή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από τον αριθμό των ομάδων μέχρι τον τρόπο διοργάνωσης, θέτοντας παράλληλα και οικονομικά κριτήρια.

Ηδη, η συρρίκνωση που παρατηρείται την τελευταία πενταετία είναι μεγάλη και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη λόγω της εφαρμογής του Μητρώου.
Το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει πολύ λιγότερες ομάδες, ενδεχομένως την κατάργηση των Ενώσεων με τη σημερινή τους μορφή και την αντικατάστασή τους από περιφερειακές Ενώσεις (μέσω συγχωνεύσεων) και διαφορετικό τρόπο διοίκησης και διοργάνωσης των πρωταθλημάτων. Ολο αυτό έρχεται με τις ευλογίες της Πολιτείας, καθώς τελειώνει οριστικά το «κάθε γειτονιά και ομάδα».
Οποιο σωματείο θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά, θα μπορέσει να συμμετέχει στις ερασιτεχνικές διοργανώσεις και όποιος δεν μπορεί θα εξαφανιστεί. Ισως δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση και θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι όπως πριν. Το αντίθετο».
Στις πρόσφατες εκλογές των ΕΠΣ Σάμου και ΕΠΣ Καστοριάς, ψήφισαν τρία και έξι σωματεία αντίστοιχα, αφού τόσα είχαν δικαίωμα, καθώς είχαν εγγραφεί στο Μητρώο.

Σε άλλες Ενώσεις δεν ξεπερνούν τα 10, ακόμα και σε μεγάλες όπως η ΕΠΣ Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας, πολλές Ενώσεις θα αποφασίσουν αναστολή των πρωταθλημάτων σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μεταξύ των οποίων είναι οι ΕΠΣ Καρδίτσας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Τρικάλων, Θεσπρωτίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αθηνών, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Κοζάνης, Δυτικής Αττικής.
Σε αυτές θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις ΕΠΣ Αρτας, Φωκίδας, Σάμου, Αργολίδας, Μακεδονίας, Χανίων, Ηρακλείου, που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους.
Αλλωστε, δεν είναι μόνο θέμα πρόθεσης να διαμαρτυρηθούν. Υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι. Σχεδόν όλες οι παραπάνω Ενώσεις δεν έχουν σωματεία για να διεξάγουν πρωταθλήματα! Οπότε πάμε σε ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό με τα συν και τα πλην του.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ