Δένδιας: Kάθε αναθεωρητισμός πρέπει να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηστοτάκη, στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Η Ελλάδα εργάζεται για κάτι απολύτως απαραίτητο για την εθνική μας επιβίωση: για την επικράτηση στην παγκόσμια κοινότητα ενός αφηγήματος προστασίας της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της συμμετοχής του στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.
Και συμπλήρωσε: «Ώστε κάθε πόλεμος, κάθε απειλή πολέμου, κάθε αναθεωρητισμός να θεωρείται από την παγκόσμια κοινότητα έγκλημα καθοσιώσεως. Και να έχει την υποχρέωση η παγκόσμια κοινότητα να σταθεί πάντοτε δίπλα σε αυτούς που απειλούνται από μεγαλύτερους γείτονες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δένδιας εκπροσώπησε στη Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανέφερε.
«Τοποθετήθηκα για όσα η Ελλάδα προσφέρει αλλά επίσης και για τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όπως η Οδησσός, η Χερσώνα, η μαρτυρική Μαριούπολη, η Ζαπορίζια. Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία, όπως και όλοι οι δυτικοί φίλοι και σύμμαχοί της», επεσήμανε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το λαθρεμπόριο NVIDIA chips προς την Κίνα παίρνει τεράστιες διαστάσεις
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας
Πάτρα: Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 82 χρόνια από την Απελευθέρωση
Skydance θα λέγεται ο νέος κολοσσός των Paramount και Warner Bros
Οι χιμπατζήδες κλέβουν λιγότερη τροφή από τους φίλους τους παρά από τους υπόλοιπους
