Δένδιας: Προτεραιότητα του ελληνικού ΥΠΕΞ οι σχέσεις με την Ινδία

«Προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και για εμένα προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: Προτεραιότητα του ελληνικού ΥΠΕΞ οι σχέσεις με την Ινδία

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας φαίνεται να είναι προτεραιότητα τόσο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Νίκου Δένδια προσωπικά, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος.

«Προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική και για εμένα προσωπικά» αποτελεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στην «Εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, χθες το βράδυ, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Όπως επισήμανε, αυτή η εκδήλωση αποτελεί άλλη μία απτή απόδειξη του στρατηγικού επιπέδου των σχέσεων της Ελλάδας με την Ινδία.

Υπογράμμισε δε σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως τα τελευταία δύο χρόνια οι συχνές διμερείς επισκέψεις και συναντήσεις, όπως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, δρ. Subrahmanyam Jaishankar, στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2021, η επίσκεψή του ίδιου στο Νέο Δελχί τον Μάρτιο του 2022, η 8η Σύνοδος της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας και η υπογραφή Πρωτοκόλλου τον Απρίλιο του 2022, αποτελούν συγκεκριμένα βήματα που προωθούν περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς μας.

Ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε και «την καινοτόμο πρωτοβουλία των γυναικών των δύο λαών, που δραστηριοποιούνται τόσο στον επιχειρηματικό όσο και, πολύ σημαντικό, στον πολιτιστικό τομέα. Μία πρωτοβουλία που ίδρυσε το ελληνικό ομότιμο του WICCI, το οποίο θα χρησιμεύσει ως γέφυρα συνεχούς αλληλεπίδρασης και εφευρετικότητας».

Πρόσθεσε ακόμα πως η χθεσινή ημέρα σηματοδοτούσε την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Μαχάτμα Γκάντι και αναφέρθηκε στο άγαλμά του, το οποίο εγκαινίασε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα το 2021.

«Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος αποτίει φόρο τιμής σε αυτήν την εξέχουσα ινδική πολιτική προσωπικότητα. Είναι μία κληρονομιά για όλους μας», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments