Δένδιας: Συνάντηση στην Αθήνα με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα βρεθεί στην Αθήνα, με προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Δένδιας: Συνάντηση στην Αθήνα με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συνάντηση στην Αθήνα με τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα έχει ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan), θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 3 Απριλίου, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα.

Αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 14:05, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Μέση Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΑΕ και σχήματα περιφερειακής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ