Δια θαλάσσης διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο – ΒΙΝΤΕΟ

Επιχείρηση διάσωσης γαϊδουριών από απόκρημνη παραλία της Καρπάθου

Δια θαλάσσης διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο - ΒΙΝΤΕΟ

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από την πυροσβεστική στην Κάρπαθο για να απεγκλωβιστούν δύο γαϊδούρια τα οποία είχαν αποκλειστεί σε απόκρημνη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, εντός της προστατευόμενης περιοχής Νatura 2000.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην ερημική και απομονωμένη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου Καλάμια, οι ιδιοκτήτες των ζώων τα αφήνουν ελεύθερα για να βοσκήσουν, προτού αναλάβουν εργασία κατά την θερινή περίοδο. Ωστόσο, τα ζώα κατέβηκαν προς την βραχώδη ακτή και αδυνατούσαν να ανέβουν ξανά στο ύψωμα. Για καλή τους τύχη διερχόμενοι ψαράδες τα αντελήφθησαν και ενημέρωσαν την πυροσβεστική υπηρεσία στην Κάρπαθο, η οποία ανέλαβε την επιχείρηση διάσωσής τους.

Δια θαλάσσης διάσωση γαϊδουριών στην Κάρπαθο - ΒΙΝΤΕΟ

Ανδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τα δύο ζώα που βρίσκονταν στην απόκρημνη και ερημική παραλία του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου «Καλάμια» και με την συνδρομή σκάφους να τα μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Με μεγάλη προσοχή τα ζώα τραβήχτηκαν στην παρακείμενη προσβάσιμη παραλία «Βανάντα» αφού πρώτα οι πυροσβέστες τους φόρεσαν… σωσίβια!

Στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια βοήθησε και ιδιωτικό σκάφος, το οποίο ανέλαβε την μεταφορά των δυο γαϊδουριών.
 

 

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ