Διαγόρας: Τον «καίει» η έκθεση των παρατηρητών

H έκθεση των παρατηρητών του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου με το Πάτραι, είναι επιβαρυντική για το Διαγόρα

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει η ομάδα του Διαγόρα Βραχνεϊκων, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, για τα όσα συνέβησαν μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Κυπέλλου με το Πάτραι, στο γήπεδο Προσφυγικών.

Μπορεί το φύλλο αγώνα να είναι «λευκό», αλλά οι παρατηρητές της αναμέτρησης, Xάρης Ιωάννου και Γιώργος Σπυρούλιας που συνέταξαν την έκθεσή τους, κυριολεκτικά «καίει» τους «μπλε».

Μεταξύ των όσων γράφτηκαν από τους αξιωματούχους του αγώνα, γίνεται λόγος για εξύβριση μελών της ΕΠΣ Αχαΐας αλλά και του αντιδημάρχου κ. Πετρόπουλου.

Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει, έχουν γραφτεί τα πάντα από όσα ελέχθησαν στην κερκίδα από φιλάθλους του Διαγόρα όπως οι εκφράσεις: «λαμόγια», «Μας ρίξατε…», «τσάτσοι» και η μοναδική ονομαστική αναφορά έγινε για άνθρωπο της κοινότητας των Βραχνεϊκων, ενώ οι δύο παρατηρητές σημειώνουν ότι από πλευράς διοίκησης Διαγόρα, δεν έγινε καμία προσπάθεια να αποτρέψουν τους φιλάθλους του.

Πλέον, τον λόγο έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας που θα καλέσει την ομάδα του Διαγόρα σε απολογία και σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω σε δύο άρθρα του Πειθαρχικού κώδικα θα στηριχθεί και η ποινή της ομάδας.

Στο άρθρο 14 που αναφέρει τις υποχρεώσεις και την ευθύνη των ομάδων: «Η ευθύνη μιας ομάδας, όπως περιγράφεται στο παρόν άρθρο, περιλαμβάνει και τους αγώνες που διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο, ιδιαίτερα δε σε τελικούς αγώνες διοργανώσεων», όπως και το άρθρο 20A για τις Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων. «Ως δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις σε βάρος της Ε.Π.Ο. και των οργάνων της, των Ενώσεων – μελών της και των οργάνων τους, των διοργανωτριών των αγώνων, των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών και δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, όπως και των φυσικών προσώπων, αξιωματούχων των ανωτέρω, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών, καθώς και οποιασδήποτε ομάδας και των αξιωματούχων αυτής, από τις Π.Α.Ε. και τα σωματεία και από τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με αυτές/α ή τις/τα εκπροσωπούν.
Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ή εξύβρισης ή δυσμενών κρίσεων αποτελεί η δυσφήμηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., της Κ.Ε.Δ. ή των διαιτητών (βοηθών διαιτητή, τέταρτου διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας) αγώνα με δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις από πρόσωπα που εμπίπτουν στον παρόντα κώδικα».Ο Διαγόρας, σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα, κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο έως 2.000 ευρώ! «Στους παραβάτες επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές: Χρηματική ποινή από πεντακόσια (500) ευρώ έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ αν παραβάτες σχετίζονται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments