Διαγραφές Σκουρλέτη – Βίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Eκτός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ o Πάνος Σκουρλέτης,  Δημήτρης Βίτσας και  Νίκος Φίλης, μετά τη διαγραφή του, από τον Στέφαν Κασσελάκη με ανακοίνωση στο facebook.

ΣΥΡΙΖΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη  να θέσει εκτός κόμματος τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Νίκο Φίλη. Και όλα μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook…

ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την εξέλιξη, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό».

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί», συμπλήρωσε.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Βίτσας έγραψε αρχικά στο Facebook: «Μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

Στη συνέχεια μιλώντας στο Kontra ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς δεν αξίζει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για όλα όσα παλεύει η αριστερά. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Αν με καλέσει κάποιο όργανο, θα πάω. Το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε, δε σημαίνει ότι έχει νομιμοποίηση από όλες τις άλλες λειτουργίες του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πολιτικό όνομα. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής, ήταν τα πιο δύσκολα και εργώδη της ζωής μου. Είμαι από 17 χρονών στον ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή ηγεσία όχι».

Πολάκης μετά τις διαγραφές: Προχωράμε πρόεδρε!

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανάρτηση του, αναφέρει: «προχωράμε πρόεδρε, και θα αντέξουμε και θα (ξανά) νικήσουμε!».

ΣΥΡΙΖΑ