Διακοπή στη δίκη Κορκονέα: Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης
Oι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου – θέλησαν να κάνουν παρέμβαση στη διαδικασία που εξετάζει την χορήγηση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που οδήγησε δύο φορές εκτός φυλακής τον πρώην ειδικό φρουρό – γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση εντός του δικαστηρίου.
Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η οποία διεκόπη για τις 4 Απριλίου 2025.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Lamia Report, οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου – θέλησαν να κάνουν παρέμβαση στη διαδικασία που εξετάζει την χορήγηση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που οδήγησε δύο φορές εκτός φυλακής τον πρώην ειδικό φρουρό – γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση εντός του δικαστηρίου.
«Σε μια τέτοια ποινική διαδικασία δεν μπορούμε να είμαστε πρόσωπα βουβά», είπε η κα. Κωνσταντοπούλου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της συνηγόρου υπεράσπισης, Δέσποινας Σβερώνη, η οποία με τη σειρά της τόνισε στο Δικαστήριο ότι με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγούνται τα δικαιώματα του εντολέα της.
Τελικά, η Δέσποινα Σβερώνη που κατέθεσε την παραίτησή της, με την κα Κωνσταντοπούλου να θυμίζει στους δημοσιογράφους ότι η συνάδελφός της ήταν εκλεγμένη βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο γειτονικό νομό.
Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η κα. Σβερώνη είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή τον Ιανουάριο του 2015 και είχε αποχωρήσει από το κόμμα το 2018 αναλαμβάνοντας θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης.
Αποχώρησε ο Κορκονέας από την αίθουσα
Μετά την παραίτηση της συνηγόρου υπεράσπισης, το Προεδρείο θέλησε να ορίσει νέο συνήγορο στον κατηγορούμενο, εκείνος όμως αρνήθηκε και ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς όπως είπε «δεν ανέχομαι άλλο αυτά τα ψέματα που ακούγονται».
Τη συγκεκριμένη έκρηξη Κορκονέα στηλίτευσε η κα Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τον για μεθόδευση και ότι μοιάζει «σαν να περιμένει κάτι από το δικαστήριο, σαν να του χρωστάει» επαναλαμβάνοντας καταλήγοντας, ότι «κανείς δε θα μας κλείσει το στόμα».
Το ΜΟΕ Λαμίας προχώρησε αρχικά στον ορισμό του δικηγόρου Μιχάλη Αστρακά, συναντώντας την έντονη αντίδραση του πρώην ειδικού φρουρού που επέμενε στην απόφασή του.
Ο κ. Αστρακάς αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί κάποιον με το ζόρι, ενώ στη συνέχεια ο κατηγορούμενος δέχτηκε τον επόμενο ορισμό δικηγόρου από το Δικαστήριο που είναι ο Γιώργος Ζελενίτσας.
Σχολιάζοντας την στάση του δικηγόρου, ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε «δικονομική παντομίμα τα ‘’δέχομαι – δε δέχομαι» του Κορκονέα.
Προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και ο κ. Ζελενίτσας η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Απριλίου.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Πότε έρχεται η «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα», η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τραγωδία στη Βούλα: Νεκρός από ηλεκτροπληξία ο 28χρονος χειριστής γερανοφόρου
Πάτρα: «Εφυγε» ο π. Ερμόλαος Μασσαράς
Πάτρα: Φωτιά σε 4 αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο σε πυλωτή, σε ποιους ανήκουν
Σαρωνικός: Ερευνες για 61χρονη που μπήκε σε πλοίο αλλά δεν αποβιβάστηκε!
Αγρίνιο: 14χρονος έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ, στο Καραμανδάνειο με μερική αμνησία
Επιτέθηκαν και λήστεψαν 17χρονο στην Πάτρα, συνελήφθησαν αδέλφια
Πάτρα: Απολογείται την Πέμπτη ο αδελφός της Μουρτζούκου
Ποιοι παίρνουν τα vouchers έως 1.600 ευρώ για αγορά Laptop, δείτε τα αποτελέσματα
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΕΤΑΑ: Πώς θα κάνετε ένσταση για τα voucher παιδικών σταθμών
Το επόμενο Apple Watch ίσως δεν μοιάζει καθόλου με όσα ξέρετε
Στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος η ΑΕΚ
Μην τις τραβάτε ποτέ: Ο ασφαλής τρόπος να εξαφανίσετε τις παρανυχίδες χωρίς μόλυνση
Έτσι μπορείς να κρύψεις εφαρμογές στο iPhone σου
Στα παιδιά των Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων παρουσιάστηκε το Eκπαιδευτικό Φιλοζωικό Πρόγραμμα ΦΩΤΟ,
Το λάθος που κάνουμε στο μπαλκόνι και μαζεύει κουνούπια – Πώς θα τα εξαφανίσετε
Η Meta δίνει δωρεάν AI μοντέλο που τρέχει στον υπολογιστή σου
