Διάβημα στην Τουρκία για το επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ επέδωσε ο πρέσβης της Ελλάδας Χριστόδουλος Λάζαρης για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Τουρκία

Ο πρέσβης της Ελλάδας, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε χθες και γραπτώς το διάβημα -μέσω ρηματικής διακοίνωσης- προς το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Μετά την προφορική διαμαρτυρία του την ημέρα του περιστατικού, το ελληνικό ΥΠΕΞ -δια του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα- επέδωσε και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τουρκική εφημερίδα «Κορκουσούζ» σε ρεπορτάζ της για το περιστατικό αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο λύθηκε τελικά το ζήτημα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα με την παρέμβαση της ΕΕ και επικρίνει τις τουρκικές αρχές για το θέμα που εξέθεσαν για άλλη μια φορά διπλωματικά την Άγκυρα.

«Πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνήματα τόσο στο ελληνικό όσο και στο τουρκικό ΥΠΕΞ. Τελικά, παρενέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια εξέχουσα προσωπικότητα από το Βέλγιο τηλεφώνησε προσωπικά στο Τ/ΥΠΕΞ για να τους ενημερώσει ότι ο Έλληνας κυβερνήτης που ήρθε στην Τουρκία εργαζόταν για τα τοπικά συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ήταν απαράδεκτο να κρατείται ένα τέτοιο άτομο από την αστυνομία διαβατηρίων.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία της Σμύρνης και μετά από αναμονή 6 ωρών, είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στην Τουρκία.

Είναι τόσο απλό. Αποδεικνύεται ότι ένας Έλληνας αξιωματούχος, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρατήθηκε στην πύλη για 6 ώρες λόγω ‘ομοιότητας ονόματος’. Θα το πίστευε κανείς αυτό;

Ίσως οι σχέσεις να ήταν καλύτερες αν δεν ήταν τόσο διαταραγμένες μερικές φορές. Επιπλέον, δεν θα βρισκόμαστε στη διπλωματική κατάσταση να μας επικρίνουν», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ