Διευκρινήσεις Γεωργιάδη για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες
«Η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών»
Διευκρινήσεις σχετικά με τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, θέλοντας να αποσαφηνίσει τα όσα ανέφερε νωρίτερα για το σχετικό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».
«Σε καμία όμως περίπτωση», τόνισε, «δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οδηγός αναγνώρισης: Ποια τσούχτρα τσιμπά και ποια είναι εντελώς ακίνδυνη
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Γαστρονομικές δημιουργίες, καραόκε και Οδοιπορικό στη Γουμένισσα Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Η παράσταση «Ε ρε γλέντια» στο Διακοπτό για το ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
