«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Μπαίνοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης

Ο στόχος του Φεστιβάλ ο οποίος έτυχε ιδιαίτερης απήχησης είναι η δημιουργία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των περιφερειών σε δημιουργικές επιχειρήσεις.

«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Μπαίνοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης

Τις καλύτερες εντυπώσεις και μια σειρά παραγωγικών συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε νέα τροχιά ανάπτυξης, άφησε το υβριδικό Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών που έλαβε χώρα στο θεματικό πάρκο Ξυστρή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Ο στόχος του Φεστιβάλ ο οποίος έτυχε ιδιαίτερης απήχησης είναι η δημιουργία συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των περιφερειών σε δημιουργικές επιχειρήσεις όπως είναι η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η αρχιτεκτονική, η βιοτεχνία, η μόδα, η ταινία, η φωτογραφία, η μουσική και άλλοι κλάδοι με βασική τους δραστηριότητα την «ικανότητα δημιουργίας».

Αίσθηση και χρήσιμα συμπεράσματα προκάλεσαν οι συζητήσεις που ακολούθησαν για θέματα σχετικά με την Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη, τις δημιουργικές Βιομηχανίες, τις νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας, τις δημιουργικές βιομηχανίες και τη σύνδεση τους με άλλους κλάδους της οικονομίας, έτσι ώστε να μπει η βάση για τις επόμενες κινήσεις.

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ οι οποίες συντονίστηκαν από την κα.Γιούλη Ηλιοπούλου δημοσιογράφο της Εφημερίδας Πατρίς και τον κ. Τάκη Λυμπερέα project manager του έργου [email protected], ξεκίνησαν με καλωσόρισμα που απηύθυναν από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, από πλευράς INTERREG VA GREECE-ITALY 2014-2020 η κα. Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο κ. Β. Γοργόλης –Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου και τέλος από την Puglia Region η υπεύθυνη επικοινωνίας κα. Serena Mingolla.

 

«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Μπαίνοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επισκόπηση του έργου [email protected] από τον project manager κ. Τάκη Λυμπερέα. Ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κων. Νικολούτσος, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Τατούλης Τριαντάφυλλος και από το Επιμελητήριο Αχαΐας ο κ. Τσούμπελης Θεόδωρος Γεν.Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και η κα. Δανάη Κατσαντά. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» τοποθετήθηκε ο κύριος Ανδρέας Κοσκέρης. Τέλος, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο ο κ. Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, τον κ. Χρήστο Λιάγκουρα, Αρχαιολόγο ΜΑ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, την κ. Ήρα Κουρή, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων, τον κ. Αθανάσιο Χαϊκάλη, ως εκπρόσωπο της θεατρικής ομάδας «Δούρειος ‘Ιππος», το δρ. Γιώργο Παυλίδη, διευθυντή ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», τον κ. Βασίλη Αρτίκο Hub Manager [email protected] Αιτωλοακαρνανίας και τον κ. Ανδρέα Τσιλίρα από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» – «MOSAIC / Culture & Creativity».

Στη συνέχεια του Φεστιβάλ είχαν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες», «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας». Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω του διαδικτύου.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων – roundtables, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και αξιολόγηση των παραπάνω εργασιών, ενώ παρουσιάστηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τους 4 συντονιστές τους.

 

«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Μπαίνοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης

 

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν στις 16.20 με τη μετάβαση στο θέατρο Απόλλων Πύργου και προβολή ταινιών στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος του 24ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, συμμετέχει στο έργο [email protected] ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).
Η παραπάνω δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρουαζιέρα το 2021 δεν ενίσχυσε την Ηλεία
Δήμος Ερυμάνθου: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός - Περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα
Εκδήλωση για τα παιδιά από τον Σύλλογο Παραλίας Λακκόπετρας «Ερυθρά Γαία» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πάτρα: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο

ΧΡΗΣΙΜΑ