Διεθνής Διάσκεψη για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Η ατζέντα του Κ.Μητσοτάκη στη διάσκεψη

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε λίγη ώρα με συγκεκριμένη ατζέντα σε μια διάσκεψη που συνδιοργανώνουν η Ελβετία και η Ουκρανία.

διάσκεψη

Λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στις Βρυξέλλες, στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας η παγκόσμια κοινότητα συζητά για την ειρήνη.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε λίγη ώρα με συγκεκριμένη ατζέντα σε μια διάσκεψη που συνδιοργανώνουν η Ελβετία και η Ουκρανία.

Στη Διάσκεψη αναμένεται να μετάσχουν αρχηγοί και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων από 90 χώρες. Ανάμεσά τους, στο Μπούργκενστοκ θα δώσει το «παρών» η πλειονότητα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.

Παρόντες και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του θα στείλει μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και στην επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος είναι επίσης ο διάλογος αλλά και ο καθορισμός ενός οδικού χάρτη για την εμπλοκή Ρωσίας και Ουκρανίας σε μια μελλοντική ειρηνευτική διαδικασία.

Η Διάσκεψη εστιάζει σε τρεις θεματικές:

α) επισιτιστική ασφάλεια και ελευθερία ναυσιπλοΐας,

β) πυρηνική ασφάλεια

γ) ανθρώπινη διάσταση (απελευθέρωση κρατουμένων πολέμου και απαχθέντων παιδιών), οι οποίες έχουν ως βάση τη «Φόρμουλα για την Ειρήνη» (σχέδιο δέκα σημείων) που είχε παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον Νοέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας

Supercar αξίας 2,5 εκατ. ευρώ έγινε στάχτη στην Αττική Οδό – Ισπανός που μένει στα ΗΑΕ ο ιδιοκτήτης του

Ο «Νέος Νοστράδαμος» επιμένει: Εξακολουθεί να προβλέπει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά σε λίγες μέρες

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται για τον Ιούλιο