Διήμερο ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τα άτομα με νοητική στέρηση από τους «Μαχητές» και την ΠΔΕ

Με σκοπό την εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών καθώς και την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Διήμερο ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τα άτομα με νοητική στέρηση από τους «Μαχητές» και την ΠΔΕ

Ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου, ώρες 18:00 – 22:00, στο χώρο τους (Βερμίου και Αρακύνθου – Πλατεία Π. Μπακογιάννη) διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών καθώς και την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Διήμερο ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τα άτομα με νοητική στέρηση από τους «Μαχητές» και την ΠΔΕ

Χαράλαμπος Μπονάνος

Στο διήμερο αυτό των εκδηλώσεων θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο που θα επισκεφθεί το χώρο των εκδηλώσεων να ακούσει μουσική, να παρακολουθήσει παραστάσεις μουσικοχορευτικές και παραδοσιακές, να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Καραγκιόζη, να θαυμάσει τις δημιουργίες των ωφελούμενων, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί , να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα.

«Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας, να εστιάσουμε στα άτομα με νοητική υστέρηση , που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας , βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού αποκλεισμού». Η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με νοητική υστέρηση αποτελεί χρέος όλων μας, αφού η ένταξη των ατόμων αυτών σε κάθε πτυχή της ζωής αποτελεί δικαίωμα που μας αφορά όλους. Ας διασκεδάσουμε όλοι μαζί !!! » τόνισε σε δηλώσεις του για τις δράσεις ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ