Διήμερο γεμάτο ενημερωτικές συναντήσεις για αιρετούς των Δήμων στην Αρχαία Ολυμπία

Στο επίκεντρο το νέο ΕΣΠΑ με τις φροντίδες του Δημάρχου Αιγιαλείας και προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ

Διήμερο γεμάτο ενημερωτικές συναντήσεις για αιρετούς των Δήμων στην Αρχαία Ολυμπία

Σημαντικές συναντήσεις πανελλήνιου ενδιαφέροντος που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας η Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, όπου έγινε εκτενής αναφορά και ενημέρωση για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην εισήγησή του ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι για τους Δήμους που έχουν έλλειψη προσωπικού και εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα προκειμένου να απορροφήσουν τα κονδύλια που τους αναλογούν. Ανέφερε επίσης ότι οι Δήμοι πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προσκλήσεων των προγραμμάτων που μέχρι τώρα κάνουν μόνο οι Περιφερειάρχες μαζί με την Κυβέρνηση. Ακόμη στάθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας που καθυστερούν σημαντικά την υλοποίηση έργων, τονίζοντας ότι οι περίφημες «γέφυρες» από το ένα πρόγραμμα στο άλλο οφείλονται σ’ αυτό και ουσιαστικά στερούν από τους Δήμους δυνατότητες χρηματοδότησης για άλλα έργα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ