Δίκη Αναγνωστόπουλου: Πώς κατάλαβε η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού ότι ο Μπάμπης ήταν ο δολοφόνος

«Της είχα δώσει ακόμη και το τηλέφωνο δικηγόρου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες», δηλώνει η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Πώς κατάλαβε η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού ότι ο Μπάμπης ήταν ο δολοφόνος

Στοιχεία που την οδήγησαν να σχηματίσει την άποψη ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πριν αυτός αποκαλυφθεί παρέθεσε καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου.

Η μάρτυρας παρακολουθούσε το ζευγάρι από το Νοέμβριο του 2020 και μέσα από τα λόγια της Καρολάιν αλλά και του κατηγορούμενου στις δώδεκα ωριαίες συνεδρίες που είχαν επιχείρησε να σκιαγραφήσει στο δικαστήριο τη «ολέθρια σχέση» του ζευγαριού.

«Την πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στην Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτή ήταν δύσκολη για την Καρολάιν» κατέθεσε σημειώνοντας πως μόλις μόλις έμεινε μόνη με την Καρολάιν εκείνη της εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι.

«Με το που έφυγε ο σύζυγος, η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν ”θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί”. Αμέσως αποδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερώτημα
ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα» τόνισε η κ. Μυλωνοπούλου λέγοντας πως η Καρολάιν ήταν «ένα παιδί που φοβόταν».

«Η κοπέλα αυτή ήταν πάντα πολύ απλά ντυμένη δεν ξόδευε τίποτα για εκείνη, αντίθετα με εκείνον που ήταν πάντα περιποιημένος και καλοντυμένος…» περιέγραψε.

Μάρτυρας: Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στην πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει.

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε.
Μάρτυράς: Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχει χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου….
Η μάρτυρας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο χειριστικό που θέλει να γνωρίζει τα πάντα.

«Ένας χειριστικός άνθρωπος δεν τα κάνει αμέσως αυτά, τα κάνει σιγά – σιγά. Όταν η Καρολαιν ήταν 16 ετών της είχε κάνει ένα βομβαρδισμό έρωτα πετούσε με το ελικόπτερο ήθελε να τη βάλει
σε ένα ροζ συννεφάκι. Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά» εξήγησε.

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού.

«Ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι ”έχω χάσει τη ζωή”. Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει» ανέφερε η μάρτυρας προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος «έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος» είπε.

Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή.

Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση όταν η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει. Στην επόμενη συνεδρία μου είπε ότι θα έπαιρναν δάνειο και θα τους δίνανε και οι γονείς τους χρήματα αλλά οι γονείς της τα περισσότερα. Ήταν έξω φρενών και μου «έλεγε πάλι οι γονείς μου πληρώνουν». Μου είπε «πως είναι δυνατόν να δίνουμε τα περισσότερα χρήματα οι γονείς μου και το οικόπεδο να είναι στο όνομά του;» Το Δεκέμβριο μου είπαν ότι υιοθετήσανε ένα ζωάκι, είχαν μεγάλη χαρά. Λάμπανε τα μάτια της. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί με ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα αγαπούσε τα ζωάκια τα αδέσποτα αυτά δείχνουν ότι ήταν ένα άτομο που είχε μια πληρότητα συναισθηματική. Δεν ήθελε επαφές με τους γονείς του κατηγορούμενου. Τη ρώτησα για αυτό και μου είπε δεν μου κάνανε απολύτως τίποτα απλά δεν αισθάνομαι άνετα μαζί τους».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως την τελευταία περίοδο η 20χρονη ένιωθε ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους.

«Τα προβλήματα τα δημιουργούσε κατά την άποψη μου ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε έναν άνθρωπο χειριστικό δημιουργούνται ολέθριες σχέσεις. Οι χειριστικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν διαταραχή, οι χειριστικές σχέσεις οδηγούν και στο έγκλημα.”Έχουμε ένα παιδί κλεισμένο μέσα στο σπίτι, που δεν πήγαινε πουθενά”» σημείωσε η μάρτυρας λέγοντας μάλιστα πως είχε δώσει ακόμη και το τηλέφωνο δικηγόρου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες στην Καρολάιν.

«Στις 4/2 διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει.

Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχοραγούσε στα χέρια του, την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς» κατέθεσε.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινή άδεια: Πώς θα υπολογίσετε πόσες μέρες δικαιούστε - Tι ισχύει με το επίδομα
Πρατήρια καυσίμων: Ένα στα τέσσερα αισχροκερδούν - Τι αναφέρουν οι έλεγχοι
Σε συμφωνία Βορίδης με Μπακογιάννη για τον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας
«Τράπεζα θεμάτων»: Ομαλή η «πρεμιέρα» σε 1.665 λύκεια