Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στους τέσσερις καταδικασθέντες που ζήτησαν να αποφυλακιστούν

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα αιτήματα αποφυλάκισης των 4 καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος για μία ακόμα φορά δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.

Χρυσή

«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τέσσερις καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που ζητούσαν να αποφυλακιστούν. Στο άκουσμα της απόφασης ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός αντέδρασε με χειροκροτήματα.

Ο Γιάννης Λαγός, νωρίτερα, έδωσε «μάχη» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής κάνοντας λόγο για «πολιτική δίκη».

«Είμαι παντελώς άδικα στη φυλακή. Θεωρώ ότι έχω αδικηθεί και αδικούμαι συνεχώς επί τρία χρόνια. Υπήρξε απόφαση που ήταν αποτέλεσμα εντολών που είχαν δοθεί» ανέφερε στηρίζοντας της αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, για την οποία η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οργισμένη η Μάγδα Φύσσα – Φώναξε στον Γιάννη Λαγό «δολοφόνος είσαι»
«Ποια αξία έχει δικιά μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει; Στη δικογραφία υπάρχουν ομιλίες. Ποια είναι η Δικαιοσύνη που βλέπουμε να υπάρχει και να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολής δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης…. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω γιατί είμαι φασίστας, όχι εγκληματίας» ανέφερε με την Μάγδα Φύσσα από το ακροατήριο να αντιδρά λέγοντας: «Δολοφόνος είσαι».

Ο Γιάννης Λαγός δήλωσε και πάλι «πολιτικός κρατούμενος» με τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη στη δευτερολογία του να επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσης του εντολέα του εκφράζοντας την πεποίθηση πως «στο πρωτόδικο δικαστήριο δικάστηκαν ιδέες».

Ο συνήγορος μίλησε για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

«Ενέκρινε το προηγούμενο δικαστήριο μία συγκέντρωση όχλου, κομμουνιστών, δημοκρατικών κλπ. Εγώ είμαι φασιστής, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα» ανέφερε μεταξύ άλλων στρέφοντας τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει εκτός από τον ευρωβουλευτή και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.