Δίκη Χρυσής Αυγής – Πατέρας Παύλου Φύσσα: «Οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας»

Με την έναρξη της διαδικασίας η Μάγδα Φύσσα κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικηγόρου που υπερασπίζεται τον καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας του γιου της, Γιώργου Ρουπακιά

Δίκη

Με την κατάθεση του Παναγιώτη και της Ειρήνης Φύσσα συνεχίστηκε σήμερα (10.10.2022) η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα αμέσως μετά τη Μάγδα Φύσσα και κατέθεσε για όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του παιδιού του.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, στην κατάθεση του έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του γιου του. «Λίγα πράγματα ξέρω, λίγα είδα, λίγα άκουσα», είπε κατά την έναρξη της κατάθεσης του στην δίκη για την Χρυσή Αυγή.

Ο Παναγιώτης Φύσσας κατέθεσε ότι πάντα έβλεπε τους αγώνες ποδοσφαίρου μαζί με το γιο του ωστόσο επειδή εκείνος ο αγώνας είχε αναβληθεί μία εβδομάδα ο Παύλος του είπε ότι θα πάει να τον δει στην καφετέρια Κοράλι. «Δεν είχα δώσει σημασία. Του είπα καλά εντάξει. Δεν ήξερα ούτε εγώ ούτε ο Παύλος πως ήταν άνδρο των χρυσαυγιτών. Ο Παύλος βρέθηκε σε λάθος μέρος. Χτύπησε το τηλέφωνο μου και ήταν η νύφη μου στις 12:05 και μου είπε ότι έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Τα έχασα. Λέω έχουν μαχαιρώσει το παιδί και είναι ακόμα εκεί;. Πήρα το αμάξι και βλέπω στα 100 μέτρα δύο μηχανάκια και ένα της αστυνομίας. Σκέφτηκα ότι έχουν έρθει επίτηδες για να έρθει το ασθενοφόρο» ανέφερε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε στο σημείο και είδε το παιδί του. «Της λέω της Χρύσας «τι έχει ο Παύλος;» και λέει «κουρασμένος είναι». Πήγα στο αυτί του «Παύλο! Παύλο!» φώναξα. Ο αστυνομικός μου λέει «σηκωθείτε να κάνουμε τη δουλειά μας». «Τώρα καθίκι ήρθες να κανείς τη δουλειά σου;» Όταν σε παρακαλάγαμε δεν ερχόσουν» του είπε η Χρύσα. «Κάποιο λάθος κάνετε» της απάντησε. «Εσύ ήσουν!» είπε. Ακολουθούσα το ασθενοφόρο και κατάλαβα όταν δεν έβαζε σειρήνα και δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα πως είχε τελειώσει ο Παύλος. Όταν φτάσαμε ρώτησα τους τραυματιοφορείς, θα ζήσει ο Παύλος, μου είπαν θα σας πει ο γιατρός. Τους είπα αργήσατε» περιέγραψε ο Παναγιώτης Φύσσας.

Ο μάρτυρας εκεί όπως είπε κοιτώντας στα μάτια στο γιατρό πληροφορήθηκε για το θάνατο του παιδιού του. «Μπαίνοντας μέσα στο θάλαμο του νοσοκομείου, βλέπω το παιδί. Κοιτάω τον γιατρό με κοιτάει μέσα στα μάτια και καταλαβαίνω ότι έχει φύγει Παύλος. Μου είπε το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, έχει στρίψει το μαχαίρι δε θα κάναμε τίποτα» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε…

Μάρτυρας: Σούμο έκανε τί φοβήθηκε; Έκανε επίδειξη δύναμης.

Πρόεδρος: Ότι ήταν οργανωμένο που προκύπτει;

Μάρτυρας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, που οι αστυνομικοί ήταν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και όχι από την πλευρά τω παιδιών. Τα παιδιά ήταν 5 και εκείνοι 40, δεν τα προστατεύσαν τα παιδιά. Και όταν η αστυνομικός λέει «ε όχι και μαχαίρια» τι σημαίνει; Ότι είχαν πει να παίξουν ξύλο μόνο…

Ο μάρτυρας δε δέχθηκε ερωτήσεις από την πολιτική αγωγή ενώ δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του υπέβαλε η υπεράσπιση και ο Γιάννης Λαγός.

Σύντομη κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η αδελφή του Παύλου Φύσσα, η οποία ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη αναφερόμενη σε όσα έχει βιώσει η οικογένεια της αυτά τα εννέα χρόνια. «Με λένε Ειρήνη και ο Παύλος είναι ο αδερφός μου. Τον είδα 17 Σεπτεμβρίου, είχε έρθει σπίτι μου, μια απλή καθημερινή μέρα. Χαιρετηθηκαμε λέγοντας θα τα πούμε μετά. Αυτό το μετά δεν ήρθε ποτέ. Την επόμενη φορά που είδα τον αδελφό μου ήμουν στο νεκροτομείο. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βγήκε για να τον δολοφονήσει. Τα έχω πολύ απλά τα πράγματα στο μυαλό μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει την μπάλα και δολοφονήθηκε στη γειτονιά του» κατέθεσε η μάρτυρας, ζητώντας λίγο χρόνο για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της.

«Θα μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ πέρα φεύγουμε πολύ ταραγμένοι. Εννέα χρόνια τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τόσα…Να είμαστε εδώ να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Οι θυτες να μας κοιτάνε με μίσος, να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπο μας και να φοβόμαστε να βρούμε το δίκιο μας» τόνισε η μάρτυρας.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Νωρίτερα, με την υποβολή ερωτήσεων από την υπεράσπιση ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η εξέταση της κυρίας Φύσσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με λεκτικές αντεγκλήσεις και αψιμαχίες.

Η Μάγδα Φύσσα κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως πότε οργανώθηκε το σχέδιο δολοφονίας του γιου της και με ποιον συνομίλησε ο Γιώργος Ρουπακιάς πριν τη δολοφονία.

Αρκετές φορές η Μάγδα Φύσσα απαντούσε πως έχει ερωτηθεί και έχει απαντήσει στις ερωτήσεις που της υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Συν. Υπ: Πότε πιστεύετε ότι οργανώθηκε σχέδιο;

Μ.Φύσσα : Απάντησα. Όταν ερωτήθηκα από πρόεδρο.

Συν. Υπ : Που ;

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τα στοιχεία μπορεί να του τα δώσανε αυτοί που ήταν στο μαγαζί. Σας παρακαλώ κάντε μου ερώτηση που να αφορά την υπόθεση…

Μάλιστα, η Μάγδα Φύσσα αρνήθηκε να δεχθεί συλλυπητήρια από συνήγορο υπεράσπισης λέγοντας πως «μετά από εννέα χρόνια δεν δέχομαι κουβέντα».

Πηγή: newsit.gr