Δίκη για Μάτι – Κωνσταντοπούλου: «Ήταν έγκλημα, δεν έπραξαν τα δέοντα»
«Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα, δεν έγινε κατά λάθος ήταν έγκλημα, οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν με κακουργηματική ευθύνη αυτών που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αυτής της ευθύνης» ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Κωνσταντοπούλου
Για έγκλημα έκανε σήμερα λόγο στην κατάθεσή της στη δίκη για το Μάτι η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία στις 6 Αυγούστου του 2018 είχε καταθέσει μήνυση για την εθνική τραγωδία ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.
«Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα, δεν έγινε κατά λάθος ήταν έγκλημα, οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν με κακουργηματική ευθύνη αυτών που δεν έπραξαν τα δέοντα και μέχρι σήμερα εκκρεμεί η εξέταση αυτής της ευθύνης» ανέφερε στην κατάθεσή της η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Εκείνη την ημέρα υπήρχε πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς 4, πρόβλεψη δυτικών ανέμων. Ήταν εν γνώσει όλων των υπευθύνων, κυβερνητικών κλπ και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς και η πρόβλεψη των ανέμων».
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη πως ενώ όλοι γνώριζαν πως όταν κάθε χρόνο ξεσπά πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και υπήρχαν οι ενδείξεις για κίνδυνο η φωτιά να πάει προς το Μάτι, κανείς δεν μερίμνησε ώστε να σωθούν ζωές. «Κανένα από τα μέτρα πρόβλεψης, διαφύλαξης ανθρωπίνων ζωών, σχεδιασμού και ενός πλάνου εκκένωσης δεν υπήρξε» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει: «Αντίθετα κινητοποιήθηκε ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σκηνοθετήσουν αυτή τη συνέντευξη Τύπου».
Ακόμη, η μάρτυρας στην κατάθεσή της είπε: «Βρέθηκα στο Μάτι αμέσως την επόμενη ημέρα, περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και σπίτια και μίλησα με πολλούς ανθρώπους. Δεν θα ξεχάσω ότι βγήκε μία γυναίκα, αλλόφρων και πανικόβλητη, με μεγάλη αγωνία κι δάκρυα στα μάτια, ήρθε στη καγκελόπορτα και με φώναξε και με ρώτησε αν βρέθηκαν άνθρωποι στη θάλασσα. Μου εξήγησε ότι ήταν στη θάλασσα με πολλούς ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να χάνονται και είχε αγωνία αν βρέθηκαν…. Θα ήταν γεμάτη η αίθουσα αν βρίσκονταν κοντά μας εκείνοι που χάθηκαν».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό των πυρκαγιών – Τα 6 μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Το 7ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Μετάλλιο για τον Γυμναστικό Σύλλογο Δύμης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Ο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες Πόλεων ΦΩΤΟ
