Επίθεση με βιτριόλι – Κατηγορούμενη: «Δεν είμαι δολοφόνος, μου έγινε εμμονή, την παρακολουθούσα για να δω εάν έχει σχέση με τον 40χρονο»

Πώς επιτέθηκε στην Ιωάννα και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι. «Επαναλαμβάνω την συγγνώμη μου στην Ιωάννα» – Τα πρώτα λόγια της απολογίας της 36χρονης

Επίθεση με βιτριόλι - Κατηγορούμενη: «Δεν είμαι δολοφόνος, μου έγινε εμμονή, την παρακολουθούσα για να δω εάν έχει σχέση με τον 40χρονο»

Τον 40χρονο Αιγιώτη υπέδειξε ως τον άνδρα που έγινε η αιτία για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας σύμφωνα με την κατηγορούμενη.

Στην απολογία της η 36χρονη έκανε λόγο για εμμονή που την οδήγησε στην επίθεση για την οποία εμπνεύστηκε, όπως είπε, από μια τηλεοπτική εκπομπή. Το βιτριόλι ισχυρίστηκε «δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης.» και σημείωσε : «Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει … Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Σε όλη τη διάρκεια της απολογίας η Ιωάννα βρίσκεται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων κοντά στο παράθυρο έχοντας άμεση οπτική επαφή της κατηγορούμενης και κρατά σημειώσεις. Οι γονείς της βρίσκονται λίγο πιο πίσω με αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω τους.

Πώς επιτέθηκε στην Ιωάννα και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι στο κέντρο της Αθήνας από έναν Πακιστανό έναντι 40 ευρώ.

Η 36χρονη κατηγορούμενη παραδέχτηκε πως παρακολουθούσε την Ιωάννα στην προσπάθεια της να διαπιστώσει αν διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον 40χρονο και ισχυρίστηκε πως μια ημέρα πριν την επίθεση το είχε μετανιώσει και γι αυτό είχε φύγει . Ωστόσο, όλα άλλαξαν 24 ώρες αργότερα. «Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.»

Επίθεση με βιτριόλι – 40χρονος Αιγιώτης: «Είχα ελεύθερη σχέση με την κατηγορούμενη» – «Δεν έχω δει την Ιωάννα»»

Η κατηγορούμενη αφού ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της περιέγραψε:

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

Όπως είπε μια τηλεοπτική εκπομπή της έδωσε την ιδέα για την αποτρόπαια επίθεση.

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε και ισχυρίστηκε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι το οποίο αναζήτησε στο κέντρο της Αθήνας.

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν» ισχυρίστηκε και στη συνέχεια συμπλήρωσε : «Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Η κατηγορούμενη έδωσε την δική της εκδοχή για την στιγμή της επίθεση λέγοντας: «Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

Αναφερόμενη δε στην ημέρα της σύλληψης της είπε:«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Απαντώντας στις αιτιάσεις για τη σχέση της με την εξαδέλφη του θύματος η κατηγορύμενη ανέφερε ότι «Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θα πείς την αλήθεια τωρά; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;

Στη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή με τόσο βίαιο τρόπο απευθύνθηκε σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν την απολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι.

Αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη υπέβαλε πριν την απολογία της Εφης Κακαράτζουλα στη δίκη για το βιτριόλι ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το αίτημα υποβλήθηκε γραπτώς ενώ αναμένεται η απολογία της κατηγορούμενης ενώ ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης απέρριψε τα αιτήματα να καταθέσουν ως μάρτυρες δύο φίλοι της κατηγορούμενης γιατί υπήρχαν στοιχεία ότι μπορεί να της πρόσφεραν βοήθεια για την αναζήτηση του θεικού οξέως και την παρακολούθηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι  αστυνομικοί που βρίσκονται στην αίθουσα για τη φύλαξη της κατηγορουμένης τη  μετέφεραν σε άλλο χώρο για λόγους αποφυγής εντάσεων.

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα

Συγγνώμη ζήτησε η κατηγορούμενη – Η αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας

Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου με την απολογία της κατηγορούμενης, Έφης Κακαράντζουλα. Η δράστις ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα και την οικογένειά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Έφη Κακαράντζουλα ξεκινώντας την απολογία της «τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένειά της, αλλά και από την οικογένειά μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Ο αδελφός της Ιωάννας  φώναζε από το ακροατήριο «νιάου».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίος: Γυναίκα καταπλακώθηκε από χώματα – Πώς την ξέθαψαν ζωντανή
Καταγγελία μητέρας: «Παρακολουθούσαν την κόρη μου βήμα προς βήμα» ΒΙΝΤΕΟ
Νέο Ηράκλειο: Δυο σημειώματα βρέθηκαν δίπλα στα νεκρά αδέρφια – Σενάρια εξετάζουν οι αρχές
Έφοδος των Αρχών στο μαγαζί των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Αράχωβα - ΒΙΝΤΕΟ