Δίκη Πισπιρίγκου: Η Ρούλα «ανακρίνει» σήμερα τον Μάνο, Τσιόλα μηνύει Μητσέλου!

Εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών. Και πάλι στο εδώλιο η 34χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Ρούλα «ανακρίνει» σήμερα τον Μάνο, Τσιόλα μηνύει Μητσέλου!

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται σήμερα Τρίτη 7/02/2023 και πάλι στο εδώλιο και μάλιστα ουσιαστικά θα «ανακρίνει» τον εν διαστάσει άνδρα της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος καλείται ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός ποινικολόγος στηρίζεται πολύ στα όσα θα γίνουν στην ακροαματική διαδικασία. με μάρτυρα τον πατέρα των τριών θανόντων παιδιών, ο οποίος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η «μάχη» των Ιατροδικαστών, για τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας. Η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα έκανε μακροσκελή δήλωση χθες μέσω του δικηγόρου της, Γιάννη Απατσίδη, στην οποία τα βάζει ευθέως με την παθολογοανατόμο Ιωαννίνων κ. Μητσέλου, την οποία απειλεί με μήνυση. Είναι αυτή που είχε αρχικώς βεβαιώσει ότι πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου» (καρδιακό πρόβλημα).

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Κινείται νομικά κατά της Μητσέλου η Τσιόλα – Τι δηλώνει για όσα έχουν ειπωθεί

 

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Ρούλα «ανακρίνει» σήμερα τον Μάνο, Τσιόλα μηνύει Μητσέλου!

Η Αγγελική Τσιόλα αναφέρει, μέσω του δικηγόρου της: «Αξιολογώντας την έκθεση της Παθολογοανατόμου, η οποία, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε κατέγραψε το ανακριβές εύρημα, καθ’ ομολογίαν της, της αγενεσίας-υποπλασίας-φλεβόκομβου, το οποίο, ελλείψει και άλλων ευρημάτων, δέσμευσε την Ιατροδικαστή.

Λειτουργώντας με ηθική κατεύθυνση, ενημέρωσε τις Εισαγγελικές Αρχές για την αναγκαιότητα συνδυαστικής διερεύνησης των θανάτων των παιδιών, στην ίδια οικογένεια. Κατέθεσε στην ανακρίτρια στηριζόμενη στα ευρήματα της παθολογοανατόμου, τα οποία την δέσμευσαν. Ελλείψει ευρημάτων, δύναται να καταγραφεί ως αιτία θανάτου «αδιευκρίνιστος».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι αποκλειστικό προνόμιο των Εισαγγελικών και ιδίως των Δικαστικών Αρχών, να επιβεβαιώσουν ή να αποκλείσουν, με στοιχεία της προανάκρισης, την αναζητούμενη αιτία θανάτου. Δεν ευθύνεται για την τυχόν μη προσήκουσα διερεύνηση της υπόθεσης σε επίπεδο προανάκρισης και ανάκρισης, και ουδόλως δύναται η ίδια να «υποβοηθήσει» τις αρμόδιες Αρχές διά της κατασκευής ανύπαρκτων επιστημονικών στοιχείων και ευρημάτων, εριζόμενων μάλιστα. Από την μελέτη και αξιολόγηση των ενόρκων καταθέσεων προκύπτει και τεκμηριώνεται ότι η Παθολογοανατόμος αφενός κατέγραψε, αρχικώς, αναληθές-ανακριβές επιστημονικό εύρημα, αυτό της αγενεσίας-υποπλασίας φλεβόκομβου, παρασύροντας έτσι την έρευνα σε λανθασμένα μονοπάτια και συμπεράσματα, αφετέρου, στη συνέχεια».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments