Δίκιο έχετε αλλά το άδικο βολεύει περισσότερο

Το κύριο άρθρο της «Π» ασχολείται με την επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

ΜΕ ΤΗ χρήσιμη επανεμφάνισή του, ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας προσπάθησε να γίνει πειστικός μέσω του προφανούς.

ΕΞΗΓΗΣΕ ότι χάρη στα εμβόλια έχουμε αποφύγει άνω των 8.000 θανάτων από τον κορονοϊό. Και πρόσθεσε ότι μεταξύ των συμπολιτών που έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 1.000 θα ήταν σήμερα ανάμεσά μας εάν ο εμβολιασμός είχε φτάσει στα επιθυμητά, εφικτά και λογικά επίπεδα.

ΑΛΛΑ το διάβημά του προσκρούει σε ύφαλο διπλής όψης. Αφενός ένα μεγάλο τμήμα των αρνητών του εμβολίου πιστεύουν ότι τα στοιχεία που επικαλείται η πολιτεία είναι παραπλανητικά ή ψευδή, και επισείονται στο πλαίσιο της συνωμοσίας των ισχυρών και των σκοτεινών κύκλων υπέρ του εμβολίου.

ΑΦΕΤΕΡΟΥ -και εδώ είναι το σημείο όπου η λογική ηττάται κατά κράτος- το σύνολο σχεδόν των αρνητών, ακόμα και όσοι παραδέχονται τα στοιχεία ως βάσιμα- όσο δεν νοσούν οι ίδιοι βαρέως ή πρόσωπα από το περιβάλλον τους, οχυρώνονται πίσω από την αισιόδοξη αυταπάτη ότι ο κίνδυνος δεν τους αφορά ιδιαιτέρως, επειδή έχουν καλή κράση ή μη συμβατό γονίδιο προς τον ιό.

ΠΕΡΙΠΟΥ όπως ο καπνιστής, που συνεχίζει το τσιγάρο μέχρι να πάθει κάτι. Ακόμα και αν δει τι έπαθε ένας άλλος καπνιστής που το συνέχισε, εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι άλλη περίπτωση.

ΕΙΝΑΙ να μην μπλέκεις με την ανορθόδοξη αντίδραση.

 

 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΡΑ ΣΦΑΛΛΕΙ

ΕΧΟΥΜΕ όμως και τους αρνητές των δημοσκοπήσεων. Οταν τα ευρήματα δεν συμπίπτουν με τη δική τους αίσθηση -κινούμενοι σε ένα περιβάλλον φίλιο, το περνούν και για πλειοψηφικό- ή με τη δική τους επιθυμία, οι δημοσκοπήσεις είναι προϊόν χάλκευσης ή και σκέτης απάτης.

ΟΤΑΝ έρθει η στιγμή η κάλπη να επιβεβαιώσει τη δημοσκόπηση, τότε τι έχει συμβεί; Η δημοσκόπηση έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη και την παρασύρει σε ψήφο που δικαιώνει τα ευρήματα.

ΩΡΑΙΑ εκτίμηση έχουν στην ωριμότητα και τα κριτήρια των πολιτών, τους οποίους επιθυμούν να εκφράσουν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ