Δίκτυο Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής: Η δυνατή ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Η Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ διοργανώνει το 20ο διεθνές συνέδριο «Γέφυρα Καρδιολογίας» στις 9-11 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Παν/μίου Πατρών.

Δίκτυο Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής: Η δυνατή ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ο Πρόεδρος του συνεδρίου Περικλής Νταβλούρος και ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Τσίγκας

Υπηρεσίες υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου με την εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων σε πανελλαδικό επίπεδο, προσφέρει η επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Περικλή Νταβλούρο.

Ενας από τους σημαντικούς τομείς του έργου που παράγεται στη συγκεκριμένη Κλινική είναι η λειτουργία του Δικτύου Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής για ασθενείς με οξύ έμφραγμα, που έχει σώσει μέχρι σήμερα τη ζωή εκατοντάδων εμφραγματιών. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων εφαρμόζεται πρωτοποριακά η διακερκιδική στεφανιαία επέμβαση και θα τοποθετηθούν βαλβίδες σε ανεγχείρητους ασθενείς μέσω της μηριαίας αορτής.
Το συγκεκριμένο Δίκτυο πλαισιώνουν τα τελευταία χρόνια και τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας και των Ιονίων Νήσων.

«Το Δίκτυο στην περιοχή μας οργανώθηκε από το 2004 από τον καθηγητή Δημήτρη Αλεξόπουλο και λειτουργεί ανελλιπώς 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα» σημειώνει ο κ. Νταβλούρος.

Το θέμα αυτό αναμένεται να αναλύσει στο πλαίσιο του 20ου διεθνούς συνεδρίου «Γέφυρα Καρδιολογίας» και στην τελετή έναρξης, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

«Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου και φέτος είναι εστιασμένο στον κλινικό καρδιολόγο, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της ”κάθε μέρα κλινικής πράξης” και να ενημερώσει για νεότερες εξελίξεις όπως φάρμακα, συσκευές και στρατηγικές αντιμετώπισης, με εξαίρετους έλληνες και ξένους ομιλητές. Το πρόγραμμα επίσης απευθύνεται σε άλλες παθολογικές ειδικότητες όπως γενικούς παθολόγους, γενικούς ιατρούς, νεφρολόγους, ενδοκρινολόγους, κ.λπ. και βέβαια στους ειδικευόμενους καρδιολογίας και στους φοιτητές ιατρικής» προσθέτει ο κ. Νταβλούρος.

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

Συνοπτικά, σε 8 στρογγυλά τραπέζια και 7 διακεκριμένες διαλέξεις θα υπάρχει εκτενής αναφορά:

⦁ Στις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες της ευρωπαϊκής και αμερικανικής καρδιολογικής εταιρείας σχετικά με την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας, της βηματοδότησης και της πνευμονικής υπέρτασης.

⦁ Στον τομέα των αρρυθμιών θα υπάρξει εκτενής ανάλυση καθημερινών προβλημάτων όπως κολπική μαρμαρυγή, βηματοδότηση, αιφνίδιος θάνατος, κ.λπ. Στον τομέα της πρόληψης, θα αναλυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με υπέρταση, λιπίδια και αντιθρομβωτικά-αντιπηκτικά φάρμακα.

⦁ Στον τομέα της απεικόνισης, η οποία κατέχει κομβικό ρόλο στην ειδικότητα της καρδιολογίας θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στις βαλβιδοπάθειες, στις συγγενείς καρδιοπάθειες και στη στεφανιαία νόσο.

⦁ Στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας θα αναλυθούν θέματα που αφορούν σε διαδερμική εμφύτευση βαλβίδων (χωρίς χειρουργείο), αγγειοπλαστική υψηλού κινδύνου και τη συνοδευτική φαρμακευτική αγωγή ασθενών.

⦁ Στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας θα αναλυθούν οι πλέον σύγχρονες φαρμακευτικές και μηχανικές θεραπείες.

⦁ Στον τομέα της στεφανιαίας νόσου θα αναλυθούν διεξοδικά σύγχρονα διλήμματα σχετικά με το ποιοι ασθενείς μας χρειάζονται απλά φαρμακευτική αγωγή, ποιοι αγγειοπλαστική και ποιοι αορτοστεφανιαία παράκαμψη.

⦁ Θα υπάρξουν επίσης σημαντικές διαλέξεις από διακεκριμένους έλληνες και ξένους ομιλητές, αυθεντίες στο πεδίο τους, που θα αφορούν στις αρρυθμίες, στις καρδιακές επεμβάσεις και στον CoViD. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου παραδοσιακά παρουσιάζονται δύσκολα και αμφιλεγόμενα περιστατικά ασθενών και συζητείται η αντιμετώπισή τους με διακεκριμένους έλληνες καρδιοχειρουργούς.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ – ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 

Θα υπάρξει παράλληλη συνεδρία με θέματα επείγουσας καρδιολογίας για την οποία θα χρειαστεί προ-εγγραφή. Η συνεδρία αυτή απευθύνεται σε τελειόφοιτους της ιατρικής, οι οποίοι πρόκειται να «ανοίξουν τα φτερά τους» ασκώντας για πρώτη φορά κλινική ιατρική στο αγροτικό τους, στους αγροτικούς ιατρούς, σε γενικούς ιατρούς και σε ειδικευόμενους καρδιολογίας.
Θα υπάρχουν επίσης αρκετά Δορυφορικά Συμπόσια για την ενημέρωση των ιατρών σε τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με νεότερες θεραπείες στην καρδιολογία.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελείται από:
Πρόεδρος: Νταβλούρος Π. καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας
Αντιπρόεδρος: Τσίγκας Γ. επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Καρδιολογίας
Μέλη: Αλμπάνης Γ. δ/ντής ΕΣΥ, δ/ντής καρδιολογικής κλινικής ΓΝ Αγρινίου, Βλασσοπούλου Ν. δ/ντρια ΕΣΥ ΠΓΝΠ, Γράψας Ν. πανεπιστημιακός υπότροφος ΠΓΝΠ, Κότσαλος Α. καρδιολόγος εξωτερικός συνεργάτης, Κουτσογιάννης Ν. δ/ντής ΕΣΥ, Λεβεντόπουλος Γ. επ. Α ΕΣΥ, Μούλιας Α. επ. Β ΕΣΥ, Πατσούρας Ν. δ/ντής ΕΣΥ, Περπερής Α. επ. Α ΕΣΥ.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστασία Παπαδοπούλου
Αναστασία Παπαδοπούλου
9 μήνες πριν

Αγαπητή “Πελοπόννησος “, ΠΕΡΙΚΛΉΣ Νταβλούρος είναι ο γιατρός! Όχι Περοκης!!!! Ρίξτε πάλι μια ματιά σε αυτά που δημοσιεύετε, δέν είναι κουραστικό!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ