Καρβέλης – «Πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά»

 

Από τη Δευτέρα δίδεται η ευκαιρία σε συμπολίτες που δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν προς τα Κέντρα Υγείας, να εμβολιαστούν από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας που θα πάει στο χωριό τους!

 

Καρβέλης - «Πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά»

Στα πλαίσια της θωράκισης των πολιτών από τον κορονοιό και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας, μέσω των κινητών συνεργείων προσωπικού των Κέντρων Υγείας,  προχώρησε σε πραγματοποίηση εμβολιαστικής διαδικασίας σε χωριά της επαρχίας που βρίσκονται και στην ευθύνη της 6ης ΥΠΕ.

Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου  δίδεται η ευκαιρία σε συμπολίτες που  δεν έχουν τον τρόπο να μετακινηθούν προς τα Κέντρα Υγείας και που αναβάλλουν  τον εμβολιασμό  τους μεταθέτοντας τον στο απώτερο μέλλον, να εμβολιαστούν από το επιστημονικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, που εξορμά στην ύπαιθρο για αυτές τις ανάγκες.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε: «Είναι άλλη μία κίνηση της ηγεσίας του Υ.Υ. για να αυξηθεί το τοίχος ανοσίας κατά της νέας αναπνευστικής λοίμωξης, όπως ήταν και αυτή της οργάνωσης των κατ΄ οίκον εμβολιασμών. Με δεδομένο ότι στην ελληνική ύπαιθρο ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι άνω των πενήντα ετών και η προσβασιμότητα  στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δύσκολη, ως αδύνατη, για αυτούς, δίνεται μία λύση με την παρουσία των υγειονομικών υπαλλήλων στα χωριά. Δηλαδή πάνε οι εμβολιαστές στους κατοίκους και όχι οι κάτοικοι στα εμβολιαστικά κέντρα! Το όφελος προέρχεται από τα κινητά συνεργεία που συμβάλλουν σε αυτή την κινητοποίηση. Πρόκειται για το  προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ το οποίο έχει σχέσεις αμεσότητας και  εγγύτητας με τους πολίτες της υπαίθρου.

Με  αυτό το  νέο μέτρο πρόληψης, της οργάνωσης  άμεσης και έγκαιρης εμβολιαστικής διαδικασίας επιτυγχάνονται δύο στόχοι: αφενός  αποφεύγεται ο προγραμματισμός των ραντεβού σε πλατφόρμες εκ μέρους των ηλικιωμένων κατοίκων.

Η «ανέγερση» τοίχους ανοσίας στην ελληνική ύπαιθρο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του αριθμού των νοσούντων, κυρίως των ευάλωτων  ηλικιωμένων συμπολιτών μας και επομένως και των εν δυνάμει θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοιού.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυλωνάς: «Η δήθεν θεσμική προσήλωση της αντιπολίτευσης» - Τι απαντά στους επικεφαλής των παρατάξεων
Ναρκωτικά στις φυλακές της Πάτρας - Τι εντοπίστηκε
Μπάλλος: «Πρωταθλητές» στις βροχοπτώσεις Αμαλιάδα και Πύργος Ηλείας
Το αεροδρόμιο του Αράξου σε συσκότιση! - Πρόβλημα με πτήση