Δήμαρχοι Δυτικής Ελλάδας: Ζητούν πόρους και λύσεις – Αναλυτικό υπόμνημα

Οι δήμοι βάζουν θεσμικά οικονομικά αιτήματα για να ανταποκριθούν στο δυσθεώργητο ενεργειακό κόστος και στο τέλος ταφής απορριμμάτων.

Δήμαρχοι Δυτικής Ελλάδας: Ζητούν πόρους και λύσεις – Αναλυτικό υπόμνημα

Κάτω από την επήρεια των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν οι δήμοι, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να καταρτισθεί το διεκδικητικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει αναλυτικά ο πρόεδρός της, Αθανάσιος Παπαδόπουλος – Δήμαρχος Καλαβρύτων, στην έκτακτη συνέλευση των δημάρχων όλης της χώρας, στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα.

Οι εκρηκτικές συνθήκες της επικαιρότητας, αυτές του πολέμου, σε συνδυασμό με όλες αυτές τις κακοδαιμονίες που ταλανίζουν σταθερά και διαχρονικά την ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται κύρια με την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι Δήμαρχοι και το λοιπό πολιτικό και στελεχιακό προσωπικό, δίνουν καθημερινά έναν αγώνα επιβίωσης.
Μέσα λοιπόν σε ένα κλίμα σύμπνοιας, κατατέθηκαν οι προτάσεις που θα ομογενοποιηθούν σε ένα υπόμνημα, που θα παρουσιαστεί και κατατεθεί στην Συνέλευση.

Οι δήμοι βάζουν θεσμικά οικονομικά αιτήματα για να ανταποκριθούν στο δυσθεώρητο ενεργειακό κόστος και στο τέλος ταφής απορριμμάτων, ζητούν τη συμμετοχή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης για έργα που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία τους, να υπάρξουν γέφυρες με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και να μεταφερθούν στους ΟΤΑ πόροι για την πολιτική προστασία.

Τέλος, για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, οι δήμαρχοι τονίζουν ότι ένα έργο πνοής που επανεκκινείται μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και παλινωδίες ετών, με μεγάλο κόστος ατυχημάτων.
Αποτελεί απαίτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κατασκευαστεί το σύνολο του έργου από την Πάτρα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, μαζί με τους συνδετήριους άξονες.

Να περιοριστεί το υπέρογκο ύψος των διοδίων που προβλέπεται 10 ευρώ για το ταξίδι Πάτρα-Πύργος αφού είναι ενδοπεριφερειακός άξονας, χωρίς υψηλό κόστος κατασκευής και δυσκολίες που να δικαιολογούν αυτό το ύψος διοδίων.
Στις επόμενες ημέρες θα παρουσιασθεί το Υπόμνημα που θα κατατεθεί στη γενική συνέλευση, με το σύνολο των προτάσεων της ΠΕΔΔΕ αναλυτικά και κατά θέμα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροι - Φορείς Αιγιάλειας: Η ρήτρα ρεύματος καταστροφική και παράνομη
Πάτρα: Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Πελετίδη
Δυτική Αχαΐα-Καλάβρυτα: Γι’ αυτό δεν θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες - Τι λένε οι έμποροι των περιοχών
Κατσιφάρας για Λαδόπουλου: Είναι ασαφές το τι θα γίνει - Οι διαφορές με το δικό μας σχεδιασμό