Η γνώση δεν έχει ηλικία: Φοιτητής στο ΕΚΠΑ στα 70 του ο Δημήτρης Γάκης
Ο πρώην βουλευτής μπήκε μέσω της ειδικής κατηγορίας 5% και απηύθυνε μήνυμα επιμονής στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις
Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εισήχθη σε ηλικία 70 ετών ο Δημήτρης Γάκης, πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στη διαδικασία εισαγωγής του 2026 μέσω της ειδικής κατηγορίας που προβλέπεται για τα άτομα με σοβαρές παθήσεις και πλέον ετοιμάζεται να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα του ΕΚΠΑ.
Η εισαγωγή μέσω της ειδικής κατηγορίας 5%
Σε ανάρτησή του, ο πρώην βουλευτής εξήγησε ότι η εισαγωγή του έγινε μέσω του επιπλέον ποσοστού 5% που προβλέπει η νομοθεσία για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις.
Αναφέρθηκε επίσης στον βαθμό του απολυτηρίου που είχε λάβει το 1975, διευκρινίζοντας ότι ήταν βέβαιος πως με τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα στερούσε τη θέση από άλλον υποψήφιο.
Το μήνυμα προς τους ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις
Ο Δημήτρης Γάκης απηύθυνε ιδιαίτερο μήνυμα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καλώντας τους να συνεχίζουν να θέτουν στόχους, να προσπαθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.
«Ο αγώνας, ο στόχος, η προσπάθεια είναι η καλύτερη φαρμακευτική αγωγή», έγραψε, τονίζοντας ότι η γνώση αποτελεί δικαίωμα όλων και πως η αναζήτησή της δεν σταματά ποτέ.
Ο πρώην βουλευτής είχε γνωστοποιήσει το 2021 ότι έπασχε από πολλαπλό μυέλωμα και ότι είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Η ανακοίνωσή του είχε γίνει ένα 24ωρο μετά την ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε διαγνωστεί με την ίδια ασθένεια.
Οι ευχές στους νέους υποψηφίους
Ο Δημήτρης Γάκης συνεχάρη όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους ευχήθηκε να απολαύσουν τη φοιτητική ζωή.
Απευθυνόμενος και σε εκείνους που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους φέτος, τους κάλεσε να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους, σημειώνοντας ότι η ζωή προσφέρει πολλές ευκαιρίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Μάτι και Τέμπη ενώθηκαν στο Σύνταγμα: Μια αγκαλιά, 104 ονόματα και κοινό αίτημα δικαιοσύνης
- Σύρος: «Δεν υπήρχαν ενοίκια» – Η διασώστρια γνώριζε το ζευγάρι και εθεάθη καλυμμένη πριν από το φονικό
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: «Άλλο το κίνητρο, ίσως υπάρχουν κι άλλοι» – Η οικογένεια ζητά να συνεχιστεί η έρευνα
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε έξι περιοχές – 12 ώρες με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε voucher 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως
Το Claude διαβάζει πλέον τις καρτέλες σου και συνεχίζει τη δουλειά στον υπολογιστή
Sold out το 1ο Beach Party στην παραλία Ελαιώνα ΦΩΤΟ
Αυτά τα 6 φαγητά για μπάρμπεκιου δεν είναι τόσο ανθυγιεινά όσο ίσως νομίζετε
Google Pixel 11 vs Pixel 10: Αξίζει τελικά η αναβάθμιση;
Υπαίθρια ευχαριστία προς την Παναγία στον Καταρράκτη Ερυμάνθου ΦΩΤΟ
Σούπερ μάρκετ Δεκαπενταύγουστος 2026: Πού μπορείτε να ψωνίσετε το Σαββατοκύριακο
Το PlayStation Plus πρόσθεσε ακόμα 3 δωρεάν παιχνίδια για τον Αύγουστο
