Δημήτρης Καλογερόπουλος: «Δεν κοιτάμε τους άλλους, κοιτάμε τι κάνουμε εμείς…»

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στην «ΠτΔ», στην πρώτη του συνέντευξη ως εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος!

Δημήτρης Καλογερόπουλος

Και ξαφνικά, εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ανακοίνωσε πριν 4 μέρες την εκ νέου υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αιγιάλειας. Το γεγονός ήταν αναμενόμενο, σίγουρο, απλώς ξάφνιασε λιγάκι η χρονική συγκυρία.

Η «ΠτΔ» εξασφάλισε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου, μετά την ανακοίνωσήτου, και στην οποία απαντά για όλα.

Είχατε πάρει εδώ και καιρό, κύριε Καλογερόπουλε, την απόφαση να είστε εκ νέου υποψήφιος και περιμένατε απλώς να την ανακοινώσετε ένα χρόνο πριν τις εκλογές ή υπήρξε κάτι που σας έκανε να επισπεύσετε την ανακοίνωση;

Δεν υπάρχει καμία επίσπευση. Απλώς έγινε μια συζήτηση της δημοτικής ομάδας και κρίθηκε σωστό να πούμε άμεσα αλήθεια στον κόσμο, ότι θα κατέβουμε εκ νέου στις δημοτικές εκλογές, με εμένα επικεφαλής.

Μήπως έπαιξε ρόλο ότι αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά-σιγά και νέοι μνηστήρες;

Κανένα ρόλο. Εμείς δεν κοιτάμε ποιος άλλος ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Κοιτάμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Πέρασε απ’ το μυαλό σας η σκέψη να μην θέσετε ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος;

Πέρασε, και το έθεσα και υπ’ όψιν της ομάδας αλλά το απέκλεισαν κατηγορηματικά. Οταν αποφασίστηκε να κατέβει η παράταξη, τέθηκε από μένα θέμα αν επιθυμεί άλλος ή άλλη να είναι επικεφαλής. Δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση, οπότε κατεβαίνω πάλι εγώ.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί να γράψετε ιστορία και να γίνετε ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί 2η σερί θητεία;

Δεν φιλοδοξώ να γράψω ιστορία με ρεκόρ. Αυτό που με νοιάζει είναι να συνεχιστεί το έργο που έχουμε δρομολογήσει με την ελπίδα ότι τα αντικειμενικά εμπόδια που υπήρξαν από το 2020 και υπάρχουν και σήμερα (πανδημία, ακρίβεια, ενεργειακό), δεν θα υπάρξουν στο μέλλον.

Ποιον από τους αντιπάλους σας υπολογίζετε περισσότερο για την τελική επικράτηση;

Δεν κοιτάζω τους άλλους, κοιτάζω τι κάνω εγώ.

Είστε πεπεισμένος πως θα κατέβουν μαζί Γούτος-Ψυχράμη;

Θα σας απαντήσω το ίδιο. Ποτέ δεν κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνω και τι πρέπει να κάνω εγώ.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος που προέρχεται από τον δικό σας πολιτικό χώρο, θα σας κόψει ψήφους;

Είναι δεδομένο ότι κάθε άλλη νέα υποψηφιότητα μπορεί να κόβει ψήφους από υπάρχουσες υποψηφιότητες, όμως καθένας κοιτάζει το καλύτερο για τον εαυτό του και για τον τόπο του.

Εκτιμάτε ότι θα κατέβει τελικά και ο Θεόφιλος Βασιλείου για δήμαρχος;

Δεν έχω εκτίμηση, ούτε θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά σε άλλον σίγουρο ή πιθανό συνυποψήφιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας υποστηρίξει, έστω άτυπα; Τι πιστεύετε;

Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά θα πω ότι από οποιονδήποτε συμπολίτη μας υπάρχει στήριξη, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα προέρχεται, είναι ευπρόσδεκτη εφόσον πιστεύει σε εμάς.

Είστε διατεθειμένος να συμπράξετε με έναν από τους αντιπάλους σας εάν το επιβάλει το αποτέλεσμα ή έχετε πικρή εμπειρία από συνεργασίες;

Η προσωπική εμπειρία που έχει ο καθένας μπορεί να εμπεριέχει και μια πικρία, αλλά σημασία έχει αν μια ενδεχόμενη συνεργασία θα είναι ωφέλιμη για τον τόπο. Οχι αν θ’ αρέσει στον καθένα μας και στην καθεμιά μας.

Η κ. Τσουκαλά θα είναι μαζί σας ή όχι; Είδα ότι δεν είναι στους 8 συμβούλους που ανακοινώσατε ήδη…

Η κ. Τσουκαλά είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές.

Τα θέματα της ανάπλασης της Πλατείας και της αποχώρησης της Φυσικοθεραπείας ανησυχείτε πως μπορεί ν’ αποδειχθούν «μοιραία» για εσάς;

Είναι ζητήματα σημαντικά, ανεξάρτητα απ’ το αν έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερη διάσταση και βαρύτητα σε σχέση με πιο σημαντικά ζητήματα για τον τόπο, όπως η έλλειψη υποδομών, τα σκουπίδια, η αποχέτευση, τα αρδευτικά. Η πλατεία έχει μπει στο κέντρο της κριτικής σε βάρος μας, αλλά αν αυτό το θέμα αποτελεί για κάποιους το κέντρο της κριτικής τους προς εμένα, σημαίνει είτε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο σοβαρότερο να επικεντρώσουν είτε ότι δεν μπορούν να αξιολογήσουν σωστά τα προβλήματα της Αιγιάλειας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αχαΐα
ΠΑΤΡΑ