Δήμος Αιγιαλείας: Ονοματολογία για σενάριο φθινοπωρινού ανασχηματισμού

Η «Π» στο παρασκήνιο των συζητήσεων για τους «αμετακίνητους», τους προς αντικατάσταση καιτους νεοεισερχόμενους ή μετακινούμενους.

pizap 83

Σε αντίστροφη μέτρηση κινείται η δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, αφού σε λίγες ημέρες κλείνει ο πρώτος διετής κύκλος θητείας αξιωματούχων της, αλλά και προσώπων σε Επιτροπές του δήμου και κατά συνέπεια ο Δημήτρης Καλογερόπουλος καλείται, στις αρχές Σεπτεμβρίου, να πάρει τις αποφάσεις του, ανασχηματίζοντας λίγο ή πολύ το δημοτικό σχήμα, με το οποίο διοικεί σχεδόν από την ανάληψη των καθηκόντων του (1/9/19) μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση τα «συμμαχικά» στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που λίγους μήνες μετά (5/20) αποχώρησαν με απόφαση της επικεφαλής της Βασιλικής Ψυχράμη.

Το «παζλ» των θεσμικών αλλαγών μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι για τον «λαβωμένο» δήμαρχο, αφού συμπεριλαμβανομένων όσων μελών της δημοτικής του ομάδας ήδη βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, οι επιλογές του είναι πια μηδαμινές.

Εν μέσω εσωτερικής κινητικότητας, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για τον επικείμενο ανασχηματισμό, που όπως πάντα έτσι συμβαίνει, δείχνει να περιλαμβάνει τους «αμετακίνητους», τους προς αντικατάσταση και προφανώς τους νεοεισερχόμενους ή μετακινούμενους σε κάποια πόστα.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Πληροφορίες της «Π», θέλουν στην πρώτη κατηγορία, αυτών δηλαδή που δεν φαίνεται να αντικαθίστανται ή να μετακινούνται ν’ ανήκουν:

> Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος που έχει νε επιδείξει μεγάλο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων

> Η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου που πρόσφατα ενισχύθηκε και με τα καθήκοντα των Οικονομικών και η οποία διατηρεί τις Διοικητικές Υπηρεσίες αλλά και χωρικά τις περιοχές Ακράτας – Αιγείρας.

> Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Γιώργος Φραγκονικολόπουλος διατηρεί τη θέση του (ίσως με κάποιες παραλλαγές).

>Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Φροντίδας – Ερινεού – Συμπολιτείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος (πιθανά χωρίς το ΝΠΔΔ)

> Ο «συνεργαζόμενος» αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (με κάποιες πιθανές παραλλαγές καθηκόντων).

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ

Μεγάλο «γρίφο» αποτελεί η θέση του εκλεγμένου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ντίνου. Αν τελικά δεν επαναπροταθεί από την πλειοψηφία για δεύτερη συνεχή θητεία, για τη θέση του ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της σημερινής αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μαρίας Γιδά.

Επίσης, έντονα ακούγεται το σενάριο αλλαγής στην προεδρία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, κάτι που θα οδηγήσει σε αντικατάσταση της Μαρίας Τσουκαλά. Παρά το μεγάλο έργο της και τις δημόσιες διαψεύσεις, οι σχέσεις της με τον κ. Καλογερόπουλο και τη δημοτική της ομάδα περνούν περίοδο κρίσης.

Βαρδακης H ξένη προσθήκη

Μετά την εκ νέου άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Χρ. Γούτου να συνδιοικήσει με την παράταξη του δημάρχου, η μόνη «ξένη» προσθήκη στο δημοτικό σχήμα του Δ. Καλογερόπουλου, η οποία θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη, είναι η είσοδος σε αυτό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου (από την παράταξη Ψυχράμη) Στράτου Βαρδάκη. Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Να δημιουργηθεί νέα αντιδημαρχία Τουρισμού ή και Πολιτισμού (με μεταφερόμενες αρμοδιότητες απ’ άλλους αντιδημάρχους), ν’ αναλάβει την προεδρία του ΝΠΔΔ (Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία) ή να είναι το νέο πρόσωπο στην προεδρία της ΔΗΚΕΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ