Δήμος Ερυμάνθου: Επιπλέον εγγραφές στο ΚΔΑΠ εκτός ΕΣΠΑ

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εγγραφή επιπλέον παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ερυμάνθου για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Δήμος Ερυμάνθου: Επιπλέον εγγραφές στο ΚΔΑΠ εκτός ΕΣΠΑ

Την εγγραφή 23 ακόμη παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ερυμάνθου για το σχολικό έτος 2022 – 2023, εκτός ΕΣΠΑ, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης της δημοτικής Αρχής.

Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος, Ευανθία Μπερδένη επεσήμανε πως στη δομή φέτος εντάχθηκαν μέσω ΕΣΠΑ μόλις έξι παιδιά, όταν ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν ήταν πολλαπλάσιος. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, με δεδομένο ότι το ΚΔΑΠ του Δήμου Ερυμάνθου που εδρεύει στα Κριθαράκια, έχει μόνο τρεις εργαζόμενους, θα μπορούσε να φιλοξενήσει αρκετά ακόμη παιδιά, τα οποία και επελέγησαν βάσει της μοριοδότησης των αιτήσεών τους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής ανέφερε πως η «Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται για ακόμη φορά να καλύψει τις αστοχίες της κεντρικής διοίκησης, η οποία με το νέο καθεστώς επιλογής και εγγραφής των παιδιών έκλεισε την πόρτα των δομών σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Πάγια θέση του Δήμου μας, η οποία εκφράστηκε από το σύνολο των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, είναι να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς  σύζευξης και τοποθέτησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του συστήματος Voucher, τα αδιάθετα ποσά των παιδικών σταθμών από την κατανομή να διατεθούν στα δημοτικά ΚΔΑΠ μέχρι 1η Νοεμβρίου 2022, να αυξηθεί η τιμή του voucher κατά 30% προκειμένου να είναι βιώσιμες δομές και να διατεθούν επιπλέον πόροι για τα δημοτικά ΚΔΑΠ και σταθμούς οι οποίοι θα πρέπει να κατανεμηθούν βάσει των αναγκών, ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν πλήρης φακέλους και τους διατέθηκε voucher. Αποδεδειγμένα το ΚΔΑΠ Ερυμάνθου προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο δίνοντας από τη μία πλευρά τη δυνατότητα παραγωγικής δραστηριότητας και έκφρασης στα παιδιά μας και από την άλλη, διευκολύνοντας δεκάδες νέους γονείς που στις σημερινές δύσκολες συνθήκες χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Από την πρώτη στιγμή ως δημοτική Αρχή και αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ του Δήμου μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα – Τραγωδία στη Βαλμαντούρα: Η Θεώνη Παντελή είναι η 59χρονη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Πάτρα - ΕΡΑ Δασυλλίου: Οι ραδιοθάλαμοι μετατρέπονται σε μουσείο - ΦΩΤΟ
Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου για την απελευθέρωση της πόλης - Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών ΦΩΤΟ
Πάτρα: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θέλει ρεκτιφιέ - Επικίνδυνη αποστολή σε 50 μέτρα ύψος!