Δήμος Ερυμάνθου: Η μάχη στα ορεινά ξεκίνησε για Μπαρή, Κανελλόπουλο και Δριβίλα

Το δημοτικό «παιχνίδι», φαίνεται να εξαρτάται από την δυνατότητα εκάστου εκ των υποψηφίων να βρει 150 με 200 άτομα για τα ψηφοδέλτιά του.

Δήμος Ερυμάνθου

Τι κι αν ο δήμαρχος έχει εκλεγεί, με το εντυπωσιακό 61%, από την πρώτη κιόλας Κυριακή και 3,5 χρόνια μετά, πολύ δύσκολα, μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει ως «αποτυχημένο», οι αντίπαλοί του πληθαίνουν, ενόψει των εκλογών, πια, του Οκτωβρίου του 2023.

Ο Θόδωρος Μπαρής, εν μέσω έντονης ονοματολογίας και ζυμώσεων στον Δήμο Ερυμάνθου, μιλά δημόσια για «σημαντικές επιτυχίες του» και πολιτικά δεν κρύβει πως δε θα είναι εύκολο να σταθούν εκλογικά και κυρίως να φτάσουν μέχρι τις κάλπες, όλοι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στο περιβάλλον της δημοτικής αρχής, με εξαίρεση τους υποψηφίους του 2019, Διαμαντή Κανελλόπουλο (ΚΙΝΑΛ) και Τάκη Σκιαδά (ΚΚΕ), δεν εκτιμάτα ότι είναι εύκολες άλλες υποψηφιότητες, όπως του Δημήτρη Δριβίλα (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και του πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πατρών Γιώργου Σουβαλιώτη.

Το δημοτικό προεκλογικό «παιχνίδι», φαίνεται να εξαρτάται από την δυνατότητα ενός εκάστου εκ των υποψηφίων να βρει…αξιοπρεπώς 150 με 200 άτομα για τα ψηφοδέλτιά του. Αυτό σημαίνει ότι, σε έναν δήμο με 10.000 κατοίκους, θα πρέπει ο 1 στους 10 να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι, κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αφού δεν πρόκειται για αστικό κέντρο αλλά για πολλά μικρά χωριά. Αν λοιπόν οι υποψήφιοι είναι 4-5, συνολικά οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα πρέπει να υπολογίζονται σε 800 με 1.000!

Δήμος Ερυμάνθου

Ο Θεόδωρος Μπαρής

Στο επιτελείο του Θόδωρου. Μπαρή, πάντως, στενοί του συνεργάτες, δεν δείχνουν να ασχολούνται με τον «νέο υποψήφιο δήμαρχο» από το Γολέμι. Κι αυτό γιατί δεν «ακούν» κάποια βουή της κοινωνίας στο όνομα του Δ.Δριβίλα, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που βλέπουν ως «προσβλητική» τη συμπεριφορά του απέναντι στους κ.κ Μπαρή και Κανελλόπουλο, αφού ο συντοπίτης τους με την επιθυμία του «κάπου να είναι και κάτι να κάνει» – όπως λένε –  «δείχνει να μηδενίζει την αυτοδιοικητική τους πορεία», την ώρα που αυτός ούτε καν ψηφίζει στην περιοχή, από την οποία έφυγε απ’ όταν ήταν 14 ετών!

Για το ότι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και οι τρεις (Μπαρής, Κανελλόπουλος, Δριβίλας), η γενική εκτίμηση είναι πως το κόμμα δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Από την ομάδα του δημάρχου υποστηρίζεται, πως αυτός είναι ανεξάρτητος, έναντι των άλλων που είναι πιο κομματικοί. Όπως και να’ χει, όμως, πιστεύεται ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αυτοπροστατευθεί, ενώ η παράταξη της ΝΔ είναι μοιρασμένη στα δημοτικά πρόσωπα και πράγματα.

Για τους αντιπάλους του, Δ. Κανελλόπουλο και Δ. Δριβίλα, με βάση δεδομένα και σενάρια της περιόδου, η πλευρά του Θ.Μπαρή, αναγνωρίζει ότι ο κ.Κανελλόπουλος παρέμεινε σταθερός και δεν χάθηκε από το 2019 μέχρι τώρα, ενώ κρίνει πως δεν θα δεχθεί να κάνει πίσω για τον Δ. Δριβίλα. «Έχουν μεν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά δύσκολα μπορεί να υπάρξει σημείο σύγκλισης κι εν τέλει – παρότι στρατηγοί – δεν έχουν πολιτικό δίαυλο επικοινωνίας κι αυτό θα ισχύσει μέχρι τέλους», έλεγε στην «Π» σχετικά, σημαίνων αυτοδιοικητικό πρόσωπο του Ερυμάνθου.

Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνει πίσω»

Δήμος Ερυμάνθου

Ο Διαμαντής Κανελλόπουλος

Ο Διαμαντής Κανελλόπουλος (απόστρατος στρατηγός της Πυροσβεστικής), αφότου πάλεψε στις δημοτικές εκλογές του 2019 και κατέλαβε την 2η θέση με το αξιοπρόσεκτο ποσοστό του 35%, κράτησε την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεργή και πάνω από όλα συμπαγή, με ζωηρή παρουσία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ερυμάνθου και δημόσιες παρεμβάσεις για «κακώς κείμενα» της δημοτικής αρχής Μπαρή, με τον οποίο η πολιτική απόσταση δείχνει να είναι ακόμα μεγάλη.

Όχι μόνο δεν έχει διαρροές συνεργατών, στελεχών και υποψηφίων συμβούλων, σε σχέση με το 2019, αλλά τώρα ήδη φροντίζει να ενισχυθεί και να ανανεώσει τον συνδυασμό του, με επιστήμονες και νέους ανθρώπους. Επίσης, κινείται στην κατεύθυνση μιας πιο καλής και πλήρους γεωγραφικής  αντιπροσώπευσης του δήμου, από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, το ίδιο και σε ότι αφορά όλους τους κομματικούς χώρους.

Για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν βρίσκει λόγο παρεμβολής στο σκηνικό που τείνει να στηθεί με τα δημοτικά τεκταινόμενα, αφού πιστεύει ότι ο καθένας υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να μείνει με την παράταξή του.

Από το «στρατόπεδό» του η «Π» – συζητώντας με πολλούς – συμπέρανε ότι δεν θεωρούν πως χωράει τρίτος υποψήφιος στον Δήμο και πως τελικά δεν θα κατέβει ο Δ. Δριβίλας, εν αντιθέσει με τον ίδιο τον αρχηγόο τους που – ξεκαθαρίζουν – ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνει πίσω»!

Δημήτρης Δριβίλας: «Θα φανεί πότε θα ΄ναι ο κατάλληλος χρόνος»

Δήμος Ερυμάνθου

Ο Δημήτρης Δριβίλας

Ο Δημήτρης Δριβίλας (απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας – πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας- περιφερειακός σύμβουλος Αχαΐας)  κάθε μέρα βρίσκεται σε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς (παλιούς και νέους, περιοδεύει από χωριό σε χωριό και συζητά με πολίτες.

Παρότι, ο ίδιος λέει πως «είναι λίγο νωρίς κι ο κόσμος έχει πολλές αγροτικές εργασίες που δεν του επιτρέπει να μιλά για τα πολιτικά και τις δημοτικές εκλογές», ωστόσο με μια μεγάλη ομάδα υποστηρικτών του, πυκνώνει τις συναντήσεις και ζητά από τον κόσμο στήριξη και συμμετοχή στην υλοποίηση της πρόθεσής του να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Όπως μαθαίνει η «Π», η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν είναι κάτι που σύντομα θα γίνει, αλλά στον κατάλληλο χρόνο. Μία φράση του, παραταύτα, στις επαφές που κάνει, ερμηνεύεται κι ως κάτι το αβέβαιο. Πρόκειται για λόγια δικά του, ότι…«θα φανεί πότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος»!

Η φημολογούμενη συνεργασία του Δ. Δριβίλα με τον ήδη δημοτικό αρχηγό Δ. Κανελλόπουλο, το περιβάλλον του πρώτου μιλά μεν για πολύ καλή φιλία μεταξύ τους, αφού γνωρίζονται από παλιά, αλλά δεν κάνει αναφορά σε κάποια προεκλογική σύμπραξη, αφού και με τον Θ. Μπαρή υπάρχει πολύ καλή φιλία!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments