Δήμος Ερυμάνθου: «Σάρκα και οστά» παίρνει ένα έργο πνοής – Συνεχίζεται η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Πείρο

Με την ολοκλήρωση της γέφυρας θα συνδεθούν απευθείας οι οικισμοί που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Πείρου, Κάλανος, Ν. Κομπηγάδι, Λακκώματα, Χρυσοπηγή κλπ, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι σήμερα χρειάζεται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Δήμος

Ένα έργο πνοής που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου, η σύνδεση των κοινοτήτων και οικισμών που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Πείρου, παίρνει «σάρκα και οστά», καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή γέφυρας.

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή Γέφυρας στον ποταμό Πείρο άνωθεν της Ι.Μ. Χρυσοποδαρίτισσας», στο δρόμο Κάλανου – Λακκωμάτων, προϋπολογισμού 205.000,00 ευρώ, το οποίο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Με την ολοκλήρωση της γέφυρας θα συνδεθούν απευθείας οι οικισμοί που βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού Πείρου, Κάλανος, Ν. Κομπηγάδι, Λακκώματα, Χρυσοπηγή κλπ, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι σήμερα χρειάζεται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί, πως οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου είχαν ξεκινήσει από τον τέως Δήμο Φαρρών, ωστόσο λόγω έλλειψης πόρων, το έργο δεν ολοκληρώθηκε και μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες της νυν δημοτικής Αρχής, τέθηκε σε προτεραιότητα και σύντομα θα είναι λειτουργικό.

Δήμος

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται ενδεικτικά:

1) Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού καθαρού ανοίγματος 5×6 από οπλισμένο σκυρόδεμα.

2) Κατασκευή τεσσάρων πτερυγότοιχων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

3) Κατασκευή πλακών πρόσβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα.

4) Κατασκευή στρώσης στράγγισης – εξυγίανσης για την έδραση του κιβωτοειδούς οχετού.

5) Κατασκευή μεταβατικών επιχωμάτων πίσω από τον κιβωτοειδή οχετό και κατασκευή οδοστρωσίας.

6) Διαμόρφωση της κοίτης του ρέματος

7) Κατασκευή αναβαθμού από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 για τη δημιουργία ενιαίας μικρής κλίσης πλημμυρικής παροχής.

8) Μόνωση γέφυρας

9) Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής «η κατασκευή της γέφυρας αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν από τη μία πλευρά του Πείρου στην άλλη. Το έργο όμως, είναι σημαντικό και για ακόμη έναν λόγο. Γιατί θα συμβάλει καθοριστικά στην πυροπροστασία της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στα πυροσβεστικά και στα οχήματα έκτακτης ανάγκης να έχουν άμεση πρόσβαση σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, το ενέταξε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ανέλαβε την υλοποίησή του. Επίσης ευχαριστούμε τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας για το ενδιαφέρον και τη στήριξή τους, καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων για την αγαστή τους συνεργασία. Από τη δική μας πλευρά συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατό μέσο και πόρο προχωρώντας έργα που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στον Δήμο μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας».