Δήμος Ερυμάνθου: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός – Περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα

«Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Δήμο Ερυμάνθου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής

Δήμος Ερυμάνθου: Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός - Περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα

Ο πιο ελπιδοφόρος και φιλόδοξος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών κατατέθηκε για το 2022 από τη δημοτική Αρχή Ερυμάνθου, καθώς περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα και μελέτες που έχουν δρομολογηθεί ποτέ στο Δήμο, με αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη.

Έργα, μελέτες και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών, στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Ο προϋπολογισμός, ο οποίος εκτός από ρεαλιστικός είναι και ισοσκελισμένος, ποσού 20.878.601,99 ευρώ εγκρίθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου.

«Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Δήμο Ερυμάνθου αφού πλέον έχουν ωριμάσει τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και προσέθεσε πως εκτός από τα προγραμματισμένα έργα, ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού που αποτυπώνεται και στους πίνακες των οικονομικών στοιχείων είναι η περιστολή των λειτουργικών δαπανών, η σημαντική αποπληρωμή δανείων, χωρίς να έχουν ληφθεί νέα, την ώρα μάλιστα, που έχουν μειωθεί σημαντικά οι θεσμοθετημένοι πόροι που αποδίδονται στον Δήμο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε αφορά στα σημαντικότερα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου και θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Πρόκειται για έργα ύδρευσης, άρδευσης, τουριστικής αξιοποίησης, εκπαίδευσης, αναπλάσεων και αποχέτευσης. Τέλος, ο κ. Μπαρής ανέφερε πως στη σύνταξη του προϋπολογισμού έχουν ληφθεί υπόψη και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τις εκκρεμείς τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Τα αναλυτικά στοιχεία εσόδων- εξόδων, τους πίνακες κατανομής των πιστώσεων, κ.α. παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Ταλαγάνη, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός Πάτρα: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία σήμερα
Μίνα Γκάγκα από Ζάκυνθο: Eπισκέφτηκα ένα σύγχρονο νοσοκομείο όπου τέθηκε σε λειτουργία Moνάδα Εντατικής Θεραπείας
ΑΕΙ σε αναταραχή: Διαμαρτυρίες για τις επιλογές διοικούντων
Διήμερος εορτασμός του Ιερού Ναού του χωριού Βελβιτσίου Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης - ΦΩΤΟ