Δήμος Καλαβρύτων: Θα ποτιστούν 6.500 στρέμματα από ποταμό και γεωτρήσεις

image 625702

Σε αναδασμούς προσβλέπει ένα μεγάλο γεωγραφικό τμήμα του Δήμου Καλαβρύτων, προκειμένου να αποκτήσει υποδομές άρδευσης και να μπορέσουν να ποτιστούν χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα γης.

Μέχρι τώρα ο αναδασμός φτάνει στα όρια της Κλειτορίας και της Τουρλάδας, ωστόσο το αίτημα επέκτασης είναι προ των πυλών να ικανοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.  

Οι κάμποι Τουρλάδας, Λευκασίου, Λυκούριας και Κρινοφύτων είναι εκτός, αλλά αναφορά που έγινε από τον εννεταλμένο σύμβουλο τιυ δήμου Σωτ. Δουκλιά προς την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα.

Πληροφορίες της «Π» θέλουν, μόλις προ ημερών, η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας να ενέκρινε τον αναδασμό σε 4.300 στρ. των παραπάνω περιοχών, αλλά και για τον παραγωγικό κάμπο της Κερτέζης (στον Βουραϊκό) προς Καλλιφώνιο, σε σύνολο 2.500 στρ.

Η Επιτροπή ωστόσο περνά τους αναδασμούς ως «εκούσιους», κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη εφαρμογής της απόφασης θα απαιτηθούν 20 υπογραφές και από τα δύο μέρη εκ μέρους των ιδιοκτητών του 50% των εκτάσεων.

Εφόσον πάνε όλα καλά, αυτό σημαίνει πως θα οριοθετηθούν οι πεδιάδες και θα κατασκευαστούν υποδομές άρδευσης, εν αντιθέσει με σήμερα που όποιος μπορεί ποτίζει από παλιούς τσιμενταύλακες, άνευ οργάνωσης.

Αύριο, εκτός απροόπτου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θοδ. Βασιλόπουλος θα επισκεφθεί τα δύο σημεία, που θα μπιρέσουν να γίνουν μελλοντικά σοβαρές καλλιέργειες.  

Το νερό, μέσω αγωγών, στον πρώτο κάμπο θα παρθεί απόι τον Αροάνιο ποταμό και στον δεύτερο από 2 μεγάλες γεωτρήσεις που διαθέτει η Κέρτεζη.

 

ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλος έχει καταθέσει άλλη πρόταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά στον Λάδωνα (Δάφνη, τμήμα της Λυκούριας, Παγκράτι, Σκοτάνη, Χόβολης) αλλά χωρίς κάποια εξέλιξη για 3.500. Στον αναδασμό ήδη περιλαμβάνεται το κομμάτι του Αροανίου (Πλανητέρο, Αρμπουνα, Γλάστρα, Αγιος Νικόλαος, Ανω Κλειτορία και Κλειτορία) αλλά και των Καλαβρύτων μαζί Σκεπαστό και Κέρτεζη.

 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kataskinosi paidi
ΕΟΔΥ
eva
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ 02