Δήμος Πάτρας: Κόντρα με «νότες» για το Ωδείο – Οι προσλήψεις έφεραν «δημοτικές» ερμηνείες

Απάντηση με δραματική θεατρική παράσταση έδωσε ο Δήμος Πατρέων στην καταγγελία του Γιώργου Ρώρου για φωτογραφικό διαγωνισμό προσλήψεων στο δημοτικό ωδείο.

ΠΑΤΡΑ

Η εμπρηστική «αποκάλυψη» του Γιώργου Ρώρου που κατήγγειλε «φωτογραφικό διαγωνισμό» από τον Πολιτιστικό Οργανισμό για την πρόσληψη 32 ατόμων στο δημοτικό ωδείο, πήρε σκληρή και ειρωνική απάντηση από τη δημοτική αρχή χθες.

«ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ»

«Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Ώρα Πατρών”, πιστή στην καθημερινή της συνήθεια να “ανακαλύπτει” μικρά και μεγάλα “σκάνδαλα”, ελπίζοντας, εις μάτην, να βλάψει πολιτικά τη Δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει σαν “φωτογραφική” την επιλογή καθηγητών στο δημοτικό ωδείο» τονίζει αρχικά η δημοτική Αρχή και συνεχίζει:

«Για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελίστικη τακτική του “Λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει”, καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα για τη διαδικασία μοριοδότησης που ακολουθείται πάρα πολλά χρόνια, εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ποτέ καμία παράταξη, ούτε τα γνωστά “λαγωνικά” του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν προβάλλει την παραμικρή ένσταση».

«ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ»

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Πατρέων θέλησε να διαψεύσει πως υπάρχει θέμα αξιοκρατίας στο διαγωνισμό των προσλήψεων στο δημοτικό ωδείο, τονίζοντας πως «πάλι εκτεθειμένοι» βρίσκονται οι ιθύνοντες της «Ωρας Πατρών».

«”Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” και η συκοφαντία στο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση και με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή σχολιάζει εμμέσως πως η στάση του Γ. Ρώρου οφείλεται στο ότι αισθάνεται προδωμένος από το κόμμα του επειδή ενδέχεται να μη στηριχθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος, όπως συμβαίνει και στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ που η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει ότι η μητέρα της διατηρεί σχέσεις με τον άνδρα που είναι ερωτευμένη.

ΡΩΡΟΣ: «ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ» – «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ»

Η δημοτική ανακοίνωση δεν έμεινε αναπάντητη από την «Ωρα Πατρών», η οποία τόνισε πως δεν περίμενε «να απαντήσει επί του συγκεκριμένου που κατηγορείται για φωτογραφικές προσλήψεις στο δημοτικό ωδείο». Η παράταξη του Γιώργου Ρώρου τονίζει πως ο δήμος «επικαλείται το νομικό καθεστώς και χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη και για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί κατά το δοκούν την Αποκεντρωμένη και τους νόμους» ενώ σε άλλες περιπτώσεις η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ καταγγέλλουν τις διαδικασίες αυτές ανά την Ελλάδα.

«Είστε δίγλωσσοι και υποκριτές» λέει ο Γ. Ρώρος στη νέα ανακοίνωσή του χαρακτηρίζοντας απόλυτα τεκμηριωμένες τις καταγγελίες «για πράγματα τα οποία αποτελούν σαφή καταστρατήγηση του Συντάγματος, όπως αποκλεισμός από Δημόσιο Οργανισμό με κριτήριο το φύλο και το είδος της φωνής του υποψηφίου». Η «Ωρα Πατρών» τονίζει πως θα επανέλθει όταν βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων.

«Είναι νόμιμο να έχεις διαφορετικά τυπικά προσόντα για τον καθηγητή της τρομπέτας… από ό,τι τα υπόλοιπα όργανα, αλλά δεν το κάνει ηθικό. Το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει και τον πανικό στον οποίον βρίσκονται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ