Δήμος Πατρέων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Μικρασιατική Καταστροφή στις Ημερήσιες Κατασκηνώσεις ΦΩΤΟ

Τα παιδιά παρακολούθησαν, ακόμη, βίντεο με μαρτυρίες προσφύγων, έμαθαν την ιστορία χορών τους οποίους χόρεψαν και τέλος ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού

Δήμος

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων στις 19, 20 και 21 Ιουλίου 2022, προκειμένου να φέρει τα παιδιά σε επαφή με ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ασίας. Οι μικροί κατασκηνωτές γνώρισαν τη ζωή των Ελλήνων της Μ. Ασίας, πριν την καταστροφή της Σμύρνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών. Μέλη του χορευτικού τμήματος του συλλόγου ντύθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές από τα Φάρασα (ελληνόφωνο χριστιανικό χωριό και κεντρικό κεφαλοχώρι μιας ευρείας περιφέρειας στη νοτιοανατολική πλευρά της Καππαδοκίας) και εξήγησαν στα παιδιά τη σημασία και τη χρησιμότητα των μερών της συγκεκριμένης φορεσιάς.

Δήμος

Δήμος

Τα παιδιά παρακολούθησαν, ακόμη, βίντεο με μαρτυρίες προσφύγων, έμαθαν την ιστορία χορών τους οποίους χόρεψαν και τέλος ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μέρος της οποίας μεταφέρθηκε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων.

Δήμος

Δήμος

Μέσα από την παρούσα εκπαιδευτική δράση που σχεδιάστηκε από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο με την επιμέλεια της Μαίρη Νικολάου, εκπαιδευτικού της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο το δύσκολο και απρόσμενο ταξίδι του ανθρώπου που ζούσε ευτυχισμένος στη γη που τον γέννησε, οι κακουχίες που υπέστη στο ταξίδι προς την Ελλάδα, τα ήθη και τα έθιμά του, η γλώσσα του, οι χοροί και τα τραγούδια του, η αντιμετώπιση που είχε από τους ντόπιους, και τέλος, το βάρος του να είναι κανείς «πρόσφυγας».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop