Δήμος Πατρέων: Επιστολή στον Λ. Αυγενάκη για χρηματοδότηση του Παμπελοποννησιακού

image 617127

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης για το θέμα της χρηματοδότησης και λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και των δημοτικών γηπέδων της Πάτρας.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει για το ζήτημα της χρηματοδότησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ότι έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς παρά τις επίμονες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου και τη συνεχή χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας μιας τόσο μεγάλης αθλητικής εγκατάστασης (από τις μεγαλύτερες της χώρας) είναι δυσβάσταχτο. «Συνεπώς και δεδομένου του εξέχοντος ρόλου του στον Εθνικό Αθλητισμό, απαιτείται η άμεση και επείγουσα χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έγινε άλλωστε σε άλλη παρεμφερή εγκατάσταση (Παγκρήτιο Στάδιο), ώστε αφενός να αποφευχθούν ατυχήματα και να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και αφετέρου να αναβαθμισθεί παράλληλα η εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό.» υποστηρίζει ο Κ. Πελετίδης.

Προσθέτει ότι από το 2008 που παραχωρήθηκε το στάδιο κατά χρήση από τα τότε «Ολυμπιακά Ακίνητα» μέχρι σήμερα, η γενική γραμματεία Αθλητισμού δεν κατέβαλε στον Δήμο ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα στην προγραμματική σύμβαση, που ξεπερνούν πλέον τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, προσθέτει ότι η λειτουργία του συνόλου των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, έχει αφεθεί στον Δήμο, χωρίς ούτε ένα ευρώ ενίσχυση, χωρίς εργαζόμενους, «με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουμε να λειτουργούν όπως θα θέλαμε και θα έπρεπε» και να ζητάει να εξεταστεί το καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

dimarxeio patras
πελετιδης
rapid test
logo spiral 01