Δήμος Πατρέων: «Ολη η αλήθεια για την πυρασφάλεια του Κλειστού Ροϊτικων»
Συγκεκριμένα μόνο ο Δήμος Πατρέων παρέχει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και πληθώρα υπηρεσιών όπως μεταφορά, ανάπτυξη και μάζεμα οργάνων, φιλοξενία στο Δημοτικό Ξενώνα, αθλοθετήσεις κ.ο.κ., με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά το κόστος παραγωγής της διοργάνωσης και να γίνεται προσιτό για την ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ.

Μετά τα όσα γράφτηκαν σχετικά με το Κλειστό γήπεδο Ροϊτίκων η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τι συνέβη με το ζήτημα της πυρασφάλειας.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Κάποιοι νόμισαν ότι έβγαλαν λαγό, αλλά ήταν τελικά σκαντζόχοιρος με αγκάθια για τους ίδιους .
Κατ’ αρχάς, η μόνιμη τα τελευταία χρόνια επιλογή δημοτικού γηπέδου της πόλης μας για την τέλεση όλων των περιφερειακών αγώνων Γυμναστικής είναι μονόδρομος για τον αρμόδιο φορέα την «Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας – Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ)» για αξεπέραστους οικονομικούς λόγους.
Συγκεκριμένα μόνο ο Δήμος Πατρέων παρέχει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και πληθώρα υπηρεσιών όπως μεταφορά, ανάπτυξη και μάζεμα οργάνων, φιλοξενία στο Δημοτικό Ξενώνα, αθλοθετήσεις κ.ο.κ., με αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά το κόστος παραγωγής της διοργάνωσης και να γίνεται προσιτό για την ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ.
Σε συνθήκες δραματικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (κατά 70%!), το κόστος των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στις πλάτες των Περιφερειακών Ενώσεων, αλλά είναι απαγορευτικό γιατί ούτε έσοδα έχουν, ούτε χορηγίες βρίσκουν λόγω της χαμηλής εμπορικής ανταποδοτικότητας.
Η ένωση της ευρύτερης περιοχής μας ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ λοιπόν για τους λόγους που αναλύουμε παραπάνω είχε προγραμματίσει από καιρό τους αγώνες στην Πάτρα με δεδομένα ότι η διαδικασία ανανέωσης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας του γηπέδου Ροϊτίκων ήταν στη 2η και τελική φάση και ότι υπήρχε εναλλακτική λύση να γίνουν οι αγώνες στο Κλειστό Αλεξιώτισσας, που έχει ήδη ανανεωθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
Αυτή η επιλογή της ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ έγινε για να μην υποχρεωθεί να χαρατσώσει με υπέρογκα παράβολα συμμετοχής τις λαϊκές οικογένειες των αθλητών, που θα απαιτούνταν αν οι αγώνες γίνονταν σε άλλη πόλη.
Η γραφειοκρατία όμως είχε άλλη άποψη και δεν κατέστη δυνατό να παρακαμφθεί και να εξασφαλιστεί έγκαιρα η ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας, το οποίο είναι θέμα ημερών να εκδοθεί.
Επίσης όταν ο διευθυντής αγώνα μέτρησε τον ωφέλιμο χώρο του Γηπέδου Αλεξιώτισσας διαπίστωσε ότι δεν επαρκεί για την ανάπτυξη των οργάνων.
Έτσι αποφασίστηκε από το φορέα διοργάνωσης να γίνουν οι αγώνες χωρίς θεατές, όπως άλλωστε είχε γίνει και ο αγώνας μπάσκετ αλλά και πολλοί άλλοι σε άλλα γήπεδα της χώρας.
Άλλωστε προς αποφυγή παρερμηνειών η καθυστέρηση της έκδοσης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας, δεν σημαίνει ότι το γήπεδο δεν έχει πυρασφάλεια.
Σαφώς και θα ήταν καλύτερα να μπορούσαν οι γονείς να απολαύσουν τα παιδιά τους, αλλά αυτό δεν έγινε με ευθύνη του Δήμου, ούτε της ΑΕΣΓΔΕ – ΕΓΟ.
Ο φταίχτης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται κυβέρνηση της Ν.Δ., που έχει διαλύσει τον ελληνικό αθλητισμό, που έχει καταδικάσει την ΕΓΟ και όλες τις ομοσπονδίες σε οικονομική ασφυξία.
Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της σε όλες τις ομοσπονδίες, για να σταθεί όρθιος στην πόλη μας ο πληγωμένος από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις αθλητισμός και αυτό είναι βέβαια κάτι που αναγνωρίζεται από την αθλητική κοινότητα.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση τη στενή συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας, στον κοινό αγώνα μας για τον αθλητισμό”.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News