Δήμος Πατρέων: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έκαναν rapid test ή δεν τα ανάρτησαν»

«Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει ήδη οι προβλεπόμενες ενέργειες από τις Υπηρεσίες μας με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας και αποστολή των σχετικών στοιχείων» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Δήμος Πατρέων: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έκαναν rapid test ή δεν τα ανάρτησαν»

Με αφορμή δημοσιεύματα, περί ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας στο Δήμο Πατρέων για περιπτώσεις που δεν δηλώνουν τα test, από την Αντιδημαρχία Διοίκησης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχει πράγματι αριθμός εργαζομένων που δεν πραγματοποίησαν Rapid Test ή δεν το ανάρτησαν όπως προβλέπεται, ο οποίος όμως είναι αρκετά μικρότερος από τον αριθμό που αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν γίνει ήδη οι προβλεπόμενες ενέργειες από τις Υπηρεσίες μας με ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας και αποστολή των σχετικών στοιχείων.

Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου συνολικά, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, από την αρχή της εκδήλωσής της μέχρι σήμερα.

Οι εμβολιασμοί του προσωπικού μαζί με άλλα μέτρα που λαμβάνουμε, λειτουργούν ανασταλτικά στην εξάπλωσή της, ενώ το εμβόλιο είναι ένα από τα όπλα της επιστήμης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η προσπάθειά μας είναι να πεισθούν οι εργαζόμενοι να κάνουν το εμβόλιο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να πεισθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων που είχαν επιφυλάξεις.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος -με την ιδιότητα και του γιατρού- με επισκέψεις σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου έχει ενημερώσει και ενημερώνει το προσωπικό για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ζητώντας την πραγματοποίησή του.

Πέραν αυτών όμως, σημαντικό μέτρο για την μη εξάπλωση είναι και η πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου για covid 19 μέσω Rarid test.

Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους οι εργαζόμενοι υποχρεούται να υποβάλλονται σε Rarid tast εβδομαδιαίως (τώρα 2 φορές) τα οποία και καταχωρούνται στην ειδική πλατφόρμα.
Οι οδηγίες των Υπηρεσιών μας προς το προσωπικό είναι σαφείς προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και της Δημοτικής Αρχής για την πραγματοποίηση των test.

Τονίζουμε ωστόσο, ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας είναι χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας επειδή τα θεωρεί κόστος και εμπόδιο στην εμπορευματοποίησή της.

Επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της δημόσιας υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων και σε σύνδεση των πολιτικών της του κόστους-οφέλους.
Απαιτούνται μέτρα όχι στην κατεύθυνση διαίρεσης των εργαζομένων και του λαού αλλά ενημέρωσης και πειθούς για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς και ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ