Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Κρίσιμη αναμέτρηση για την Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας.

Δημοτικές

Λίγες ώρες απομένουν γαι να ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη μάχη της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Όλοι όμως παραδέχονται ότι πρόκειται για μονομαχία μεταξύ του Ερντογάν με τον Ιμάμογλου.

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Από χτες μέχρι και σήμερα στις 6:00 το απόγευμα, όποτε αρχίζει η απαγόρευση των προεκλογικών δραστηριοτήτων, έχει οργανώσει έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Κωνστνατινούπολη, οι δύο σήμερα. Ο υποψήφιός του Μουράτ Κουρούμ έχει περιέλθει απλώς στην αφάνεια.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης να προσέλθουν στις κάλπες με υπερκομματική στάση για μία «ισχυρή συμμαχία του λαού και της συνείδησης».

Αφόρητες είναι οι πιέσεις που ασκούνται λίγο πριν από τις κάλπες στο μικρό ισλαμιστικό κόμμα του Φατίχ Ερμπακάν, γιου πρώην πρωθυπουργού, το οποίο συγκεντρώνει την ψήφο διαμαρτυρίας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του Ερντογάν, κυρίως των συνταξιούχων που λυγίζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, αλλά και των ισλαμιστών που, παρά τη σκληρή ρητορική Ερντογάν κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα, τον κατηγορούν ότι συνεχίζει και μάλιστα αυξάνει το εμπόριο με το Ισραήλ. Το ποσοστό της τάξεως του 3% που εκτιμάται ότι μπορεί να πάρει, μπορεί να στερήσει από τον Κουρούμ τη νίκη.

Πηγή: ertnews.gr