Δημοτική Αρχή Ερυμάνθου: Πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας – Τα θέματα που τέθηκαν

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής.

Δημοτική

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου για το πρώτο δίμηνο του 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Χαλανδρίτσα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, τα οποία απάντησαν, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν ήταν, η έλευση του φυσικού αερίου, η αγροτική και δημοτική οδοποιία, η λειτουργία των σφαγείων στην Ερυμάνθεια και το Κοιμητήριο Χαλανδρίτσας.

Όσον αφορά στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας αφού δόθηκαν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, το λόγο πήρε και ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως εκτός από τις καθημερινές, μικρής κλίμακας παρεμβάσεις που γίνονται από τον Δήμο για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, έχουν δημοπρατηθεί ήδη και βρίσκονται στη διαδικασία της συμβασιοποίησης πέντε εργολαβίες που αφορούν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. «Στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας η μάχη είναι συνεχής. Από τη μία τα καιρικά φαινόμενα, από την άλλη τα χιλιάδες χιλιόμετρα στα οποία εκτείνεται το αγροτικό δίκτυο στον Δήμο μας δημιουργούν καθημερινά ανάγκες που καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε είτε αποσπασματικά, είτε συνολικά. Η αγροτική οδοποιία αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας Αρχή, με δεδομένο ότι αφορά άμεσα τον πρωτογενή μας τομέα», ανέφερε ο κ. Μπαρής.

Ακόμη, στο θέμα της κατασκευής δύο αναμονών φυσικού αερίου στον Δήμο Ερυμάνθου, στο πλαίσιο διέλευσης του αγωγού από τη ΒΙ.ΠΕ. στην Πάτρα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει διαβεβαίωση από τη ΔΕΣΦΑ, πως οι τρείς τουλάχιστον Κοινότητες Βασιλικού, Ισώματος και Φαρρών που βρίσκονται στη γεωγραφική εμβέλεια των αναμονών θα έχουν μελλοντικά τη δυνατότητα σύνδεσης με το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.