Διόδια: Mέχρι τελευταία στιγμή φεύγουν για Πάσχα στο χωριό

image 627584

Η Μεγάλη Πέμπτη ήταν συνήθως η μέρα που οι εκδρομείς ξεκινούσαν από τις πόλεις για να πάνε στα χωριά τους προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα.

Ομως, φαίνεται πώς φέτος η παραμονή για Πάσχα στην πόλη είναι δύσκολη, και παρά τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις, αρκετοί είναι αυτοί που φόρτωσαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για την επαρχία.

Οι εικόνες από τα διόδια της Ελευσίνας είναι χαρακτηριστικές και… ενδεικτικές της κατάστασης. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν πολλά αυτοκίνητα για έλεγχο και κάποια από αυτά, έκαναν… αναστροφή.

Για την ακρίβεια, από τις 6.00 το πρωί της Μ. Πέμπτης μέχρι τις 18.00 το απόγευμα 185 αυτοκίνητα «μπλόκαραν» οι αστυνομικοί στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και άλλα 31 στην Αθηνών – Λαμίας.

Ωστόσο, 11.116 αυτοκίνητα βγήκαν από την πρωτεύουσα μέσω της Αθηνών-Κορίνθου και άλλα 11.672 από την Αθηνών-Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίστοιχα νούμερα αυτοκινήτων είχαν περάσει και χθες από τις δύο αυτές εθνικές οδούς. Συγκεκριμένα, 11.508 πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και άλλα 14.588 αυτοκίνητα, βγήκαν από την πρωτεύουσα μέσω της Αθηνών-Λαμίας.

Οι έλεγχοι αναμένεται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται και από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αλλά και από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Καθώς παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, επιστρατεύθηκαν οι επιθεωρητές που με ένα φορητό σαρωτή, ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Οι περισσότερες δικαιολογίες αφορούν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ