Διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου: Ο δήμαρχος Πατρέων «άδειασε» τους… δημάρχους!

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απέρριψε το κοινό ψήφισμα των δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας για τα διόδια, «έστησε» τους ομολόγους του, της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου και έστειλε δική του επιστολή.

Διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου: Ο δήμαρχος Πατρέων «άδειασε» τους... δημάρχους! Οι δήμαρχοι Κώστας Πελετίδης, Κώστας Λύρος, Βασίλης Γκίζας στην Πάτρα

Τη δική του μοναχική πορεία και στο θέμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, φαίνεται ότι χαράσσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, διαχωρίζοντας την θέση του από το ψήφισμα της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων και αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τους ομολόγους του, της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου, τους οποίους μάλιστα είχε καλέσει και υποδεχθεί προ ημερών στο Δημαρχείο, υποσχόμενος κοινή πορεία.

Ο κ. Πελετίδης απέστειλε χθες επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο ζητά να παρέμβει, ώστε να υπάρξει σοβαρή οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων που χρησιμοποιούν καθημερινά τη Γέφυρα για να πηγαίνουν στην εργασία τους, καθώς και συνολικά του λαού, που πλήττονται απ’ τις αυξήσεις στα διόδια, που ανακοίνωσε η Γέφυρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Πελετίδης ζητά μείωση των διοδίων για τους συγκεκριμένους χρήστες στα 3 ευρώ ανά διέλευση.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π», ο κ. Πελετίδης, από την περασμένη Τρίτη, είχε τραβήξει αθόρυβα διαχωριστική γραμμή από την κοινή στάση των δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας, στο μείζον θέμα των διοδίων. Κι αυτό γιατί, ήταν ο μοναδικός δήμαρχος της περιοχής, που αρνήθηκε να συνυπογράψει το ψήφισμα της ΠΕΔ προς την κυβέρνηση, με το οποίο ζητούσε επίσης μείωση των διοδίων για τους εργαζόμενους, καθημερινούς χρήστες.

Οπως αποδεικνύεται σήμερα, ο δήμαρχος Πατρέων προφανώς έκρινε ότι το ψήφισμα της ΠΕΔ, δεν ήταν αρκετά «αντικαπιταλιστικό» και αντ’ αυτού, έστειλε χθες δική του επιστολή στον κ. Μητσοτάκη, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οδικοί άξονες, που κατασκευάστηκαν κατά βάση με κρατικά κονδύλια, θα έπρεπε να αποδίδονται δωρεάν στον λαό. Αντί γι’ αυτό, δίνονται για δεκάδες χρόνια, με ληστρικούς όρους, στους επιχειρηματικούς ομίλους, με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Παράλληλα θυμίζει ότι «η Γέφυρα ΑΕ, χρηματοδοτήθηκε απ’ το ελληνικό κράτος το 2020, με 11.050.000 ευρώ, για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καθαρά της κέρδη για τη συγκεκριμένη χρονιά να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3.250.000 €».

Οι δήμαρχοι Ναυπάκτου και Μεσολογγίου Βασίλης Γκίζας και Κώστας Λύρος, περιμένουν ακόμα να συγκροτήσουν «κοινό μέτωπο δράσης», όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, αν και είχαν συναποφασίσει μια σειρά ενεργειών, από κοινού, με ανακοίνωση των οποίων αφότου ενημερωθούν και τα τρία δημοτικά συμβούλια των τριών Δήμων. Ο κ. Γκίζας είπε χθες στην «Π», ότι μετά από τη συνάντηση δεν έχει υπάρξει ξανά άλλη επικοινωνία με τον κ. Πελετίδη, παρά τη συμφωνία που υπήρξε να μπει στο «σχήμα» και ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments