Διορισμοί μετά από 12 χρόνια – 80 εκπαιδευτικοί ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία στην Αχαΐα – Τι λένε στην “Π”

Στην Αχαΐα, διορίστηκαν συνολικά 80 δάσκαλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους οποίους υποδέχθηκε χθες κατά ομάδες των πέντε, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος

ImgSrc 1

Μεγάλη ημέρα για 11.507 εκπαιδευτικούς ήταν η χθεσινή, καθώς παρουσιάστηκαν στους προϊσταμένους των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όπου ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει η τοποθέτησή τους στα σχολεία που θα υπηρετήσουν.

Ηταν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί, που έγιναν στη χώρα μετά από 12 χρόνια και για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς, η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε ορόσημο στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή.

Στην Αχαΐα, διορίστηκαν συνολικά 80 δάσκαλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους οποίους υποδέχθηκε χθες κατά ομάδες των πέντε, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, τους οποίους καλωσόρισε μετά την ορκωμοσία.

Σε έναν σύντομο χαιρετισμό, ο διευθυντής της υπηρεσίας τόνισε: «Είναι μια σημαντική ημέρα για την δημόσια εκπαίδευση, γιατί από χθες σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες συνάδελφοί μας διορίζονται μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας. Τα σχολεία μας ενισχύονται και ο μόνιμος διορισμός σας, θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Είναι αυτό που χρόνια ο κλάδος των εκπαιδευτικών ζητούσε».

ImgSrc

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος, υποδέχεται ομάδα εκπαιδευτικών

Και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όμως, είναι ένα νέο ξεκίνημα, πρόσθεσε ο κ. Σταυρογιαννόπουλος, γιατί μετά από πολλά χρόνια, οι περισσότεροι ως αναπληρωτές, κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με μεγαλύτερη σιγουριά, με σταθερότητα και με ασφάλεια, κάτι που θα τους δώσει την δυνατότητα να αφοσιωθούν με περισσότερο ζήλο στους μαθητές τους.

Τους προέτρεψε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, δεσμευόμενος πως η Διεύθυνση και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι πάντα στη διάθεσή τους.

μαρθα βασιλειαδου Η Μάρθα Βασιλειάδου είναι από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς. Διορίστηκε από την Αθήνα στην Αχαΐα και όπως είπε στην «Π», περίμενε αυτή τη στιγμή για 13 χρόνια, απασχολούμενη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια. «Η αλήθεια είναι ότι ήρθε λίγο αργά, αλλά όλα καλά». Η ίδια είπε ότι αντιμετωπίζει τη νέα πραγματικότητα με ψυχραιμία, γιατί «έχουμε ζήσει τα σχολεία για αρκετά χρόνια, δεν πάμε σε κάτι καινούργιο. Απλά αλλάζει η επαγγελματική μας προοπτική και ασφάλεια».

χριστινα φουρακακη Η δασκάλα Χριστίνα – Αννα Φουκαράκη, ήρθε και αυτή από την Αθήνα για να διοριστεί σε κάποιο Δημοτικό Σχολείο της Αχαΐας. Γυρίζει σελίδα στη ζωή της μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια. «Αισθάνομαι ανακούφιση και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη» είπε στην «Π», με χαρά. «Ωστόσο έχω λίγη αγωνία για το πως θα προσαρμοστώ σε έναν νέο τόπο, γιατί θα πρέπει να μετακομίσω εδώ με το παιδί μου. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα», πρόσθεσε.

παναγιωτα τε Η Παναγιώτα Τενέντε ήρθε και αυτή από την Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή από την Καλαμάτα. Εργαζόταν από το 2007, αρχικά ως ωρομίσθια και στη συνέχεια ως αναπληρώτρια σε διάφορα μέρη. «Η αλήθεια είναι πως έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι σήμερα. Για εμάς η μονιμοποίηση είναι μια δικαίωση και μια ανακούφιση, αλλά και πάλι είναι ανάμικτα τα συναισθήματα, από την άποψη ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Οσοι διοριζόμαστε, είμαστε πλέον με έτοιμες οικογένειες, όπου οι μετακομίσεις είναι πολύ δύσκολες», είπε στην «Π».

λιοσης Ο Κωνσταντίνος Λιόσης είναι Πειραιώτης. Αυτός υπηρετούσε για 17 χρόνια ως αναπληρωτής. Είπε στην «Π» ότι η ανακούφιση είναι το μόνο συναίσθημα που τον διακατέχει «γιατί όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά αναπληρώναμε τον εαυτό μας, πολλές φορές. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να το δούμε κάποια στιγμή πολύ σοβαρά, αυτού του διορισμού των εκπαιδευτικών. Και από την πλευρά των εργαζομένων, αλλά και από την πλευρά των μαθητών. Γιατί αυτή η κατάσταση επηρεάζει και τους δύο».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ