ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Νέα χρονιά με Isadora δια χειρός Λουκά Θάνος και «Του Κουτρούλη ο γάμος» από το Άρμα Θέσπιδος

Ένα λυρικό χορόδραμα και μία κλασική κωμωδία εντάσσονται στον προγραμματισμό του Θεάτρου.

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Έτσι εκτός από τις παραστάσεις που ήδη έχουν ανέβει στη σκηνή του Απόλλωνα, μάθαμε για άλλες δύο νέες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η πρώτη είναι αυτή με τίτλο «Isadora» και πρόκειται για ένα λυρικό χορόδραμα, μια σύνθεση που εκκινεί από τον λόγο του Αισχύλου και με μεσολαβητή τον Νίτσε, πραγματεύεται τον βίο, το έργο και τη φιλοσοφία της Ισιδώρας Ντάνκαν.   Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της Ντάνκαν έπαιξε o συναρπαστικός καλλιτέχνης Gordon Craig, γιος της μυθικής Αγγλίδας Ellen Terry, με τον οποίο έζησε μία θυελλώδη ερωτική σχέση με ακραίες συγκρούσεις.

Δύο τεράστιες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, που όμως ποτέ δεν μπόρεσαν να βρουν ένα
κοινό σημείο μεταξύ τους.

Η Ισιδώρα Ντάνκαν είναι μία προσωπικότητα με την οποία είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν ο Λουκάς Θάνος, καθώς στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες είχε γράψει το έργο Isadora το οποίο και παρουσίασε  στο παλάτι της Kshesinskaya στην Αγία Πετρούπολη.

ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ

Επόμενη παράσταση είναι η νέα παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος που φέτος θα μας παρουσιάσει την κλασική κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος».

Σε αυτή βλέπουμε τον ράφτη Μανώλη Κουτρούλη ο οποίος ερωτεύεται  την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με την σειρά της, είναι ερωτευμένη με το Λεωνίδα, έναν νεαρό αστυνόμο. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει ως όρο για το γάμο να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο.

Έτσι, η φιλόδοξη Ανθούσα τον παντρεύεται. Γρήγορα όμως θα αποδειχθεί ότι η υπουργοποίησή του δεν ήταν αληθινή και ότι ο ράφτης έχει πέσει θύμα των επιτήδειων που έχουν εκμεταλλευτεί την αφέλειά του.

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και οι  παραστάσεις από 25 Απριλίου και μέχρι 31 Ιουλίου. Η αρχή των παραστάσεων θα γίνει από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», ενώ  αναμένεται να υπάρξει περιοδεία, όπως τόσα χρόνια κάνει το Άρμα Θέσπιδος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments