Διπλό μέτωπο φωτιάς στη Βρίσα Λέσβου: Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, επιχειρούν και εναέρια μέσα
Δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν στη Βρίσα Λέσβου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην εξαπλωθούν στο δάσος.

Δύσκολες ώρες βιώνει η Βρίσα της Λέσβου, όπου δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν χθες σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στις θέσεις Κορώνη και Παλιόπυργος. Οι φλόγες ξέσπασαν εκτός του οικιστικού ιστού, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές αρχές.
Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 28 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης συνεργεία του Δήμου και εθελοντές, με στόχο να περιοριστεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στο δάσος της περιοχής.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Βρίσα της νήσου Λέσβου. Κινητοποιήθηκαν 28 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 12ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, εθελοντές, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 4, 2025
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News