Δόμνα Μιχαηλίδου: Αποκάλυψε πότε πληρώνεται η διπλή δόση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Παράλληλα πρόσθεσε ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπεριλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές.
Με δύο έκτακτες δόσεις το Δεκέμβριο όλοι οι δικαιούχοι (173.000) των επιδομάτων αναπηρίας θα λάβουν 250 ευρώ και διπλάσια δόση θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εισοδήματος Αλληλεγγύης με πρώτη πληρωμή στις 15 Δεκεμβρίου και επόμενη στις 28, αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπεριλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές.
Οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση παιδιών χάνονται, γιατί υπάρχει φόβος επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου, για το Εθνικό σχέδιο δράσης που ανακοινώθηκε χθες.
Παράλληλα σημείωσε στην ΕΡΤ, ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπεριλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές. Οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση παιδιών χάνονται, γιατί υπάρχει φόβος επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πληροφορία φθάνει (στις αρχές), ενώ μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι ελάχιστες».
Ήδη γίνεται πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση στην αστυνομία, στο σχολείο, στα Πανεπιστήμια για το θέμα της παιδικής κακοποίησης, και σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος, ανέφερε.
Για όσους φοβούνται να καταγγείλουν στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι επαγγελματίες υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο στην 1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας .
«Έχουμε πολλά να κάνουμε αλλά έχουμε ξεκινήσει, πρόσθεσε και αναφερόμενη στο παρελθόν είπε ότι δεν υπήρχε καν μητρώο για τους εργαζόμενους».
Στο Αττικό Νοσοκομείο έχουμε το δεύτερο στην Ελλάδα Κέντρο με ειδικά δωμάτια και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπου τα παιδιά υποβάλλονται σε έλεγχο, πριν εφαρμοστεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης από οικογένεια, καθώς μέχρι σήμερα ελέγχονταν για πράγματα που δεν ανταποκρίνονταν στο πρόβλημα, είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Η εμβολιαστική κάλυψη από 44% τον Ιούλιο, έφτασε στο 90% τον Αύγουστο και τώρα βρίσκεται στο 94%, ενώ στο 50% έφτασε και η κάλυψη για την τρίτη δόση, είπε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ στα ΑΤΜ
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Χριστίνα Ορφανίδου: Ταυτοποιήθηκαν ανώνυμοι λογαριασμοί που διακινούσαν υλικό revenge porn
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Ακυρώνεται η παράσταση «Εγώ θα σας το πω!»
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε φοιτητές από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ΦΩΤΟ
