Δράκου στον Peloponnisos FM: «Η οικογένεια μου έδωσε φτερά»

Δράκου

Την πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή της από το Κατάρ όπου έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, έδωσε σήμερα η κολυμβητήρια του Παναθηναϊκού Νόρα Δράκου.

Η πατρινή αθλήτρια μαζί με την πρώην αθλήτρια και φίλη της Κριστελ Βουρνά βρέθηκαν στα στούντιο του peloponnisos FM καλεσμένες του Προκόπη Κόγκου στην εκπομπή «Εντός-Εκτός Εδρας».

Η Νόρα Δάκου αναφέρθηκε στην μεγάλη της επιτυχία με την κατάκτηση της 5ης θέσης στον τελικό των 50μ. υπτίου και στην εξασφάλιση «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς αγώνες με την 4Χ100 mix, ενώ ευχαρίστησε τους προπονητές της και τους συνεργάτες της, για την στήριξη.

Τα βασικότερα σημεία:

-«Μου έκανε πολύ καλό που γύρισα στην Πάτρα, καθάρισε το μυαλό μου και μπόρεσα να δουλέψω σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Στην Αθήνα το μυαλό μου ήταν μόνο στην κολύμβηση, αλλά εδώ μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα».

– «Είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο η οικογένεια. Η οικογένεια μας είναι πολύ δεμένη και δεν μιλώ μόνο για τους γονείς, αλλά και τους συγγενείς και με έχουν στηρίξει πολύ. Μπορώ να πω ότι μου έχουν δώσει φτερά στην καριέρα μου».

– «Η κατάκτηση της 5ης θέσης είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία και πραγματικά το χάρηκα πολύ, όπως και το εισιτήριο για Ολυμπιακούς αγώνες για 4η φορά. Ήταν κάτι που δεν το περιμένω όταν ήμουν μικρή και περιτέμνω με αγωνία να πάω στο Παρίσι».

Η Κριστέλ Βουρνά που πλέον υπηρετεί τον αθλητισμό από τον τομέα της διατροφολόγου και μάλιστα είναι στο τεχνικό τιμ της Δράκου, είπε μεταξύ άλλων:

-«Χαίρομαι πάρα πολύ για τη Νόρα. Είναι εξαιρετική αθλήτρια και της αξίζει που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, όπως και η 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα η κολύμβηση δεν έχει την ίδια προβολή που έχει σε άλλες χώρες και κυρίως στην Αμερική. Το άθλημα έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες και θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη προβολή».