Δραματικές στιγμές για τους πλημμυροπαθείς: 40 άνθρωποι φιλοξενούνται στο Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας
Στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν μεταφερθεί περίπου 40 πλημμυροπαθείς, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
Δραματική είναι η κατάσταση για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, η οποία έχασαν τα σπίτια τους στο πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel και δεν έχουν που να μείνουν.
Μιλώντας στο OPEN, ο διευθυντής του κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας Τρικάλων, ανέφερε πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχουν μεταφερθεί περίπου 40 πλημμυροπαθείς, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
«Κάποιοι δεν έχουν προβλήματα υγείας, αλλά φιλοξενούνται επειδή δεν έχουν πού αλλού να πάνε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το βράδυ έρχονται και άλλοι πολίτες που δεν έχουν πού να μείνουν.
Στο Κέντρο Υγείας βρίσκονται τρεις γιατροί και δύο οδηγοί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν επίσης εγκλωβιστεί εκεί. «Δεν υπάρχει νερό τρεχούμενο και ρεύμα, οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες», σημείωσε ενώ ζήτησε να βοηθήσει ο στρατός για να απεγκλωβιστούν.
«Έχουμε γεννήτρια που ανοίγουμε για λίγες ώρες για τα φάρμακα και για να φορτίσουμε ένα ή δύο κινητά», επεσήμανε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Update μπλόκαρε αγορασμένα Microsoft Office 2021 και σταμάτησαν να λειτουργουν Word και Excel
«Πετάει, πετάει» έρχεται στην Πάτρα και στο θέατρο «Πάνθεον»
Πώς να αντιμετωπίσετε τη μεσημεριανή εξάντληση χωρίς επιπλέον καφέ
Η Meta παρουσίασε νέο AI που δοκιμάζει τα ρούχα σας και προτείνει τι να φορέσετε
Αιμίλιος Χειλάκης: Δεν θεωρώ ότι είμαι ούτε ο καλύτερος αλλά ούτε και ο χειρότερος ηθοποιός
