Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» – Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κοσμοσυρροή για το κάιτ και τους Ονιράμα και εγγραφή του Δρεπάνου στις περιοχές- σταθμούς των θαλάσσιων σπορ.

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Εντυπωσιακό το θέαμα αι τη δεύτερη ημέρα του 1ου OPEN Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island

Ενθουσιασμένη με τους αγώνες, τις συνθήκες και την παρουσία του κόσμου η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Νίκη Αναστασίου, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας του 1ου Open Πανελλήνιου πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island, τόνισε: «Το Δρέπανο έχει τον αέρα που χρειάζεται. Και αυτές οι κατηγορίες θέλουν συγκεκριμένο αέρα. Το Δρέπανο ασφαλώς και είναι ένα sailing spot για kitesurf. Έβαλε υποθήκη για να γίνει sailing spot παγκοσμίως. Μάλιστα με το livestreaming που γίνεται τους αγώνες τους παρακολουθεί πολύς κόσμος. Και από το εξωτερικό. Και πιστεύω πως θα προσελκύει συνέχεια πολλά άτομα».

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Νίκη Αναστασίου και ο Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση

Ακόμη η κ. Αναστασίου για τους αγώνες πρόσθεσε: «Είναι μια χαρούμενη γιορτή, αυτή που έχει δημιουργηθεί και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Εμάς αρχικά μας ενδιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι. Γιατί πρόκειται για το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που γίνεται σε αυτή την κατηγορία. Που πλέον είναι Ολυμπιακή κατηγορία. Και ακολουθούν και οι άλλες δύο κατηγορίες που μπορούν να δώσουν νέους ανθρώπους και στην Ολυμπιακή κλάση, Και γενικά η νέα γενιά να αγκαλιάσει την ιστιοπλοΐα. Έχουμε ξεκινήσει αρκετά καλά τους αγώνες».

ΦΑΡΜΑΚΗΣ:«ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ»

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος υπογράμμισε: «Στόχος μας το Δρέπανο να γίνει σημείο αναφοράς για το άθλημα. Σαν Περιφέρεια δεν θα μπορούσαμε να μην συμβάλουμε σε αυτό. Μεγάλη τιμή και περηφάνια που μπορέσαμε να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι. Να μεγαλώσει ο θεσμός και να μπει στη συνείδηση του κάθε αθλητή, αλλά και των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Μπορεί να γίνει αθλητικός θεσμός. Φυσικά ο αθλητισμός έχει πράγματα να κάνεις, να ακούς αλλά και να γεύεσαι. Κι έτσι τέτοιου είδους διοργανώσεις συνθέτουν αυτό το παζλ.

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία των ONIRAMA

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ»

Στο Δρέπανο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, που εξήρε την τοποθεσία τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στην Δυτική Πάτρα. Και σε ένα σημείο που η φύση το έχει δημιουργήσει για να γίνονται τέτοιου είδους αγώνες. Κατά συνέπεια δεν είναι μια τοποθεσία που εύκολα τη βρίσκεις. Κι έτσι κάθε χρόνο οι αθλητές του kitesurf μαζεύονται εδώ. Έρχονται και από το εξωτερικό για να κάνουν προπονήσεις. Παράλληλα η φετινή διοργάνωση είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός. Συνδυάζει το πανέμορφο τοπίο, τον αθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό. Γιατί είναι κι ένα πολιτιστικό γεγονός. Και μπορεί όλος ο κόσμος να έρθει να το απολαύσει».

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Τάκης Παπαδόπουλος εξήρε τις συνθήκες που επικρατούν στο Δρέπανο

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι του 1ου OPEN Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island, χθες, οι αθλητές δάμασαν τον αέρα, «έπαιξαν» μαζί του για να κάνουν τις διαδρομές που ήθελαν. Στην κατηγορία KITE Formula ο συναγωνισμός ήταν το ίδιο έντονος με την πρώτη μέρα. Μια κατηγορία που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Γιατί οι τρεις πρώτοι Ελληνες θα συνθέσουν την Εθνική ομάδα, που θα παλέψει για να πάρει ένα εισιτήριο για το Παρίσι. Παράλληλα με αυτό «τρέχει» και ο διεθνής αγώνας. Με την συμμετοχή του Τάισον Τάιγκερ από την Αντίγουα, του νεαρού Γάλλου Ντίρεπερ Ουλίσε και των Βούλγαρων Κρίστιαν Μάνεγ, Τζορτζ Μάνεφ, Αλεξάντερ Καραμανόλεφ, Τσάβνταρ Αλεξαντρόφ.

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το πάρτι χθες ξεκίνησε με τους Burger Project

Θυμίζουμε ότι χθες έγιναν τέσσερις ιστιοδρομίες, φτάνοντας συνολικά τις εφτά. Στην πρώτη θέση είναι ο Τάισον Τάιγκερ, στην δεύτερη ο Μαραμενίδης και στην 3η ο Ουλίσε. Οι αθλητές έκαναν… μαγικά με τα πανιά τους για να μπορέσουν να πάρουν τις στροφές από τις σημαδούρες, αλλά και να βρουν τον αέρα που θέλουν για να τρέξουν στις ευθείες. Απομένουν δύο ημέρες αγώνων (σήμερα και αύριο) για να αναδειχθεί ο νικητής.

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τα πόδια στον ουρανό και το κεφάλι στη γη…

Στην κατηγορία Kitefoil έγιναν άλλες τρεις ιστιοδρομίες. Οι αθλητές «πετούσαν» στον αέρα με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό. Στην γενική κατάταξη στην πρώτη θέση είναι ο Κωνσαντίνος Αργυριάδης (ΑΙΟ ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”), στην δεύτερη ο Πέτρος Κονταρίνης (ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ) και στην τρίτη ο Κωνσταντίνος Δανηιλίδης (ΑΙΟ ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”). Στην κατηγορία του ΤΤ:R αναφορικά με τα κορίτσια, προηγείται η Μαρία Τσιφρήκα (ΙΟ ΠΑΤΡΩΝ). Ενώ στα αγόρια ο νεαρός Πέτρος Κονταρίνης (ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ). Μετά τους αγώνες ακολούθησe πάρτι με τους Burger Project και η βραδιά έκλεισε με τη μεγάlη συναυλία των ONIRAMA.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι σήμερα το… μενού περιλαμβάνει Mr Panos και Jovolos (11.00-14.30), Andy’s (14.30-16.30), Ηeavy Pins (16.30-18.30), Nikos Diamantopoulos (18.30-20.30), Ms Lefki (20.30-22.30), CJ Jeff (20.30).

Δρέπανο: «Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Kite» - Μάχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με wing foil και φόντο τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΕΠΣΑ με τα σωματεία, «ότι αποφασίσει η UEFA» το μήνυμα Δανιήλ
Ο Απόλλων απέκτησε τον Αμερικανό Ράιαν Τέιλορ
Λ. Αυγενάκης: «Χρειάζεται θάρρος να παραδεχτούν ότι πήραν λάθος απόφαση, να αναθεωρήσει η ΕΠΟ»
Ανετη νίκη για τον Τσιτσιπά στην Αστάνα