Δτυική Αχαΐα: Με τα «κυάλια» βλέπουν το νερό από το φράγμα Πείρου πολλά χωριά

Την ώρα που η μία μετά την άλλη κοινότητα της Δυτικής Αχαΐας «πίνουν» νερό σε σύνδεση με το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και κάποιες άλλες προστίθενται στην β΄φάση του έργου που θα ολοκληρωθεί το αργότερο το 2026, υπάρχουν χωριά που βλέπουν ακόμα με «κυάλια» τους πλούσιους υδάτινους πόρους από το «Αστέρι», αφού καμία πρόβλεψη δεν έχει ακόμα γίνει γι’ αυτά.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Δυμαίων, που συνεργάζεται με την υπηρεσία του φράγματος, τόσο στην Ωλενία όσο και στη Δύμη – όπου αρχικά ακουγόταν πως θα υδροδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου – η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού κάποιες περιοχές θα μείνουν τελικά με το όνειρο.

Πρόκειται για τις τοπικές κοινότητες Πορτών, Σανταμερίου, Άρλας, Χαραυγής, Πετροχωρίου και Ελαιοχωρίου που μένουν εκτός, οι μεν τέσσερις πρώτες λόγω χιλιομετρικού υψομέτρου, οι δε δύο άλλες εξαιτίας του σημείου που βρίσκονται και θεωρείται μεγάλη η ανάβαση αν και αυτές εντάσσονται στο επόμενο έργο των 16 εκατ. ευρώ.   

Η δημοτική αρχή του Σπ. Μυλώνά μαζί και η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ υπό τον πρόεδρο Θαν. Πουλίδα, δεν γωρίζουν ακόμα πώς θα καλύψουν το κενό, παλεύουν όμως να πάει κι εκεί το νερό του Πείρου με άσκηση πολιτικής πίεσης, όπως προ ημερών έγινε εφικτό να λυθεί το ίδιο πρόβλημα σε Λακκόπετρα, Λάππα, Μετόχι, Απιδεώνα και Βουπράσιο Λαρισσού.

«Εκτός νυμφώνος» μένουν και τα χωριά Μιχόι και Βελιτσές της αυτής περιοχής, το ίδιο και κάποια ορεινά της Μόβρης, λόγω υψομετρικού, όπως Κρίνος και Πουρνάρι.

Μία μακροπρόθεσμη λύση η οποία υπάρχει στο σκεπτικό του Δήμου ΔΑ, είναι αυτή των κατα τόπους αντλιοστασίων, που όμως οικονομικά είναι απογορευτική, όχι όμως και ανέφικτη αν από κάπου αντληθούν οι πόροι.         

Μέσα στον επόμενο μήνα, κανονικά πάντως θα υδρευθούν από το φράγμα, Άνω Αχαΐα και Αγιοβλασίτικα Δύμης.    

                  

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

        

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ