Δυνατή εμπειρία στον Χελμό με τον αγώνα Styx Race

Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού για όλους τους αγώνες θα λειτουργήσει το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Δυνατή εμπειρία στον Χελμό με τον αγώνα Styx Race

Εναν σπουδαίο αγώνα που συνδυάζει αθλητισμό και πολιτισμό, διοργανώνει οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΔΙΑΒΑ».

Πρόκειται για τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Styx Race ως μέρος του Helmos Mountain Festival, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου, κατά μήκος των εντυπωσιακών μονοπατιών του όρους Χελμού σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Ο αγώνας αποτελείται από τρεις διαδρομές:
1) Styx Race 30 χλμ. 2000 D+
2) Styx Race 14 χλμ. 940 D+
3) Styx Vertical 3 χλμ. 600 D+
Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού για όλους τους αγώνες θα λειτουργήσει το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με το γραφείο αγώνα να είναι εγκατεστημένο επίσης εκεί.

Και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, με την μεγάλη να έχει μεγάλο κομμάτι στη Νεραϊδοράχη του Χελμού, έτσι ώστε να φτάσει να έχει ένα ποσοστό 25-30% κίνησης σε καθαρά αλπικό πεδίο και το υπόλοιπο κατά ένα συντριπτικό ποσοστό σε πυκνά ελατοδάση της περιοχής.

Η μικρότερη διαδρομή ανεβαίνει και αυτή στη Νεραϊδοράχη με 40% αλπικό πεδίο και το υπόλοιπο σε ελατοδάση (60%) και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για καινούργιους αθλητές να γνωρίσουν το βουνό και να πάρουν μια όμορφη γεύση ορεινού τρεξίματος.
Οπως και πέρυσι, θα υπάρχουν δώρα από την εταιρεία outdoor The North Face, ενώ το κόστος συμμετοχής θα είναι 30 ευρώ για τα 30Κ και 15 ευρώ για τα 14Κ.

Η συμμετοχή στον αγώνα Styx Vertical την Κυριακή 23 Ιουνίου θα είναι δωρεάν, για αυτούς που θα έχουν pass για το Helmos Mountain Festival, αλλά και για τους αθλητές που έχουν πληρώσει συμμετοχή στις δυο μεγάλες διαδρομές.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ